avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Impozit 8% din venit PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Impozit 8% din venit PFA

Buna Ziua,

Am tot auzit vehiculandu-se pe diverse forumuri ca o persoana fizica autorizata, care pe langa veniturile obitnute ca PFA are si contract de munca ca programator, va plati 8% impozit in loc de 16%. Ma poate lumina cineva cu ceva legislatie in domeniul acesta? Sau e vorba despre niste norme interne ale celor de la Finante?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: praetore , utilizator 12:28, 27 Ianuarie 2008
Haideti ca am aflat singur ce si cum. Iata si raspunsul, in cazul in care o sa mai caute si altii:
1. PFA plateste 16% impozit la NORMA DE VENIT, norma care se actualizeaza anual.

DAR:

2. In functie de judet (sau la nivel de tara? nu stiu sigur... :-/) PFA-ul beneficiaza de o serie de reduceri aplicate asupra normei de venit (ce merg de la 15% la 60%). Ce intrebam eu avea urmatoarea explicatie: se acorda, DOAR PERSOANELOR CARE SUNT ANGAJATE CU CONTRACT DE MUNCA DE 8 ORE si care au si PFA, o reducere de 50% asupra normei de venit. Asta inseamna ca o persoana care are o norma de venit de 12500 RON (ca si consultant in informatica, pe PFA si este si angajat la o firma cu contract cu 8ore/zi) va beneficia de o reducere de 50% a normei, adica se va calcula 16% din (50*12500 )/100 .

Sper sa fie de ajutor si altor oameni...

Off topic:Eu sincer m-am saturat de Romania si de statul roman. Probabil am sa lansez cat de curand o actiune pentru a improspata clasa politica si imediat dupa aceea codul de procedura civila, impozitele si alte alea... Nu e corect ca noi, oamenii simpli (clasa de mijloc) sa platim (prin impozite, taxe si mai ales prin SUPER AMENZI aplicate anapoda) pentru cei care au distrus economia ani la randul...
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cred ca faci confuzie intre venit si profit#-o e 16% din profit nu din venit. altfel ai fi ruinat :((
Roland81 are dreptate cand vorbeste despre vagabonzi :((

Vreau sa ma implic si eu in miscarea ta :D
nu stiu daca ii putem numi vagabonzi:((
Romy este omul puteriiX-(

Alte discuții în legătură

Situatii pfa - scutire de la unele taxe brisc_jr brisc_jr Pentru a beneficia de scutirea cu 50% a cuantumului impozitului datorat pe baza normei de venit si a contributiei CASS si pentru exceptarea de la plata ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit injumatatita vcodrea vcodrea Buna ziua , Din 2012 functionez ca si PFA iar pina in iulie 2013 eram si angajat cu carte de munca/full time al unei firme si am beneficiat de injumatatirea ... (vezi toată discuția)
Doresc sa infiintez un afterschool pe pfa. Miruna Pop Miruna Pop Buna seara! Sunt angajata cu norma intreaga si doresc sa infiintez un afterschool, am cod CAEN 8559 (alte forme de invatamant). Forma de organizare a ... (vezi toată discuția)