avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA norma de venit injumatatita
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA norma de venit injumatatita

Buna ziua ,
Din 2012 functionez ca si PFA iar pina in iulie 2013 eram si angajat cu carte de munca/full time al unei firme si am beneficiat de injumatatirea normei de venit.
Incepind din iulie anul curent nu mai sunt angajat si as vrea sa stiu daca trebuie sa declar asta la finante din moment ce decizia de impunere cu norma injumatatita a fost deja emisa pentru tot anul.
Sunt unii care sustin pe forumuri ca atunci cind au fost in situatii ca si a mea nu au declarat nimic la ANAF si au beneficiat tot anul in curs de injumatatirea normei de venit si ca acest lucru e perfect legal si ca nu exista nicaieri nici o lege care sa rateze acest aspect.
Oare este adevarat acest lucru ?
Daca procedez asa la ce riscuri ma expun?
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: PFA SANDU ADRIANA , Consultant managementul calitatii 05:39, 11 Octombrie 2013
Si eu sunt PFA si timp de 3 ani am fost si PFA si angajat cu norma intreaga intr-o institutie de invatamant superior. In cei trei ani in care am fost si angajat, chiar am intrebat la finante daca pot plati impozitul la jumatate si nu mi s-a aprobat. Dvs. in ce baza ati platit impozitul la jumatate ? Intre timp am avut si control de la finante si mi s-a spus ca nu se poate plati impozit la jumatate, chiar daca esti si angajat cu norma intreaga in alta parte.....Cand esti si angajat singura contributie pe care nu o mai platesti ca PFA este contributia la fondul de pensii. Parerea mea este ca nu puteti sa nu platiti cei 16 % la finante, 5,5 % la sanatate, plus contributia la fondul de pensii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Octombrie 2013
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
Pentru Adriana Sandu: Uitati ce scrie la sfarsitul tabelului cu normele de venit pentru 2013 corespunzatoare codurilor caen pentru judetul Braila:
"NOTÃ
Normele anuale de venit se reduc după cum urmează:
1. cu 40% pentru bărbaţii pestei 65 ani şi femeile peste 63 ani;
2. cu 50% pentru persoanele fizice care realizează si venituri din salarii, angajaţi cu contract de muncă cu normă întreagă;
3. cu 50% pentru pensionarii de invaliditate gradul III;
4. cu 50% pentru studenţi, masteranzi şi elevi, la învătământul de zi."
Eu nu am putut plati impozitul la jumatate, fiindca pentru activitatea mea nu exista norma de venit. Doar sistem real.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc sa infiintez un afterschool pe pfa. Miruna Pop Miruna Pop Buna seara! Sunt angajata cu norma intreaga si doresc sa infiintez un afterschool, am cod CAEN 8559 (alte forme de invatamant). Forma de organizare a ... (vezi toată discuția)
Ordonanta 58/2010 mikloskinga mikloskinga Va rog să-mi răspundeţi la 2 intrebări: 1.Soţul meu este PFA -independent din 1998, de atunci plăteşte după norma de venit impozit .Acum 16% ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Doresc sa imi fac PFA. Va rog sa imi spuneti unde gasesc actele care trebuie depuse, ce taxe se platesc, care sunt contributiile care stat. La ... (vezi toată discuția)