avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Doresc sa infiintez un afterschool pe pfa.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Doresc sa infiintez un afterschool pe pfa.

Buna seara!
Sunt angajata cu norma intreaga si doresc sa infiintez un afterschool, am cod CAEN 8559 (alte forme de invatamant). Forma de organizare a afterschoolului va fi PFA cu norma de venit, asa gasesc ca e cel mai ok.

Intrebari:
- ca angajat cu norma intreaga si cu PFA cu norma de venit, beneficiez de deducere de impozit de 40%?
- este obligatoriu sa fiu angajata in invatamant pentru a beneficia de reducerea normei de venit?
- este obligatoriu sa achit CAS si CASS la PFA daca sunt angajata si acolo se achita CAS si CASS si venitul net la PFA, dupa reducere, este de 27.000 lei/an, asadar mai mic decat 12 salarii minime brute pe an (12 x 2550 lei = 30.600 lei)

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2022
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 23:17, 28 Martie 2022
1. Daca sunteti angajata cu 8 ore/zi undeva nu conteaza unde ...aveti norma redusa la 50% nu 40% .
2. am raspuns mai sus ca nu e obligatoriu in invatamant ....oriunde cu 8 ore /zi
3. Da obligatoriu este CAS si CASS numai daca depasiti 12 salarii cu norma ajustata ( cu 50%) .Dar se pare ca nu depasiti daca dupa reducerea cu 40% aveti 27000 atunci reducere cu 50% veti avea 22500 . E clar mai mica suma ca 30.600 lei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la ... mirelluta_m2005 mirelluta_m2005 Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce taxe trebuiesc platite la un PFA. Multumesc! (vezi toată discuția)
Venituri din activitati independente și dividende gabriela_iurascu gabriela_iurascu Buna ziua! O persoana obtine venituri din activitati independente de pe un PFA, dar si dividende din profitul unui srl. Pentru aceste venituri datoreaza CAS ... (vezi toată discuția)
Pfa norma de venit și angajat DinuLioara DinuLioara Buna ziua! Am PFA cu norma de venit și sunt și angajata din aprilie 2022. Conform normelor de venit pe 2022, norma după ajustare este 27.000 lei ... (vezi toată discuția)