avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA norma de venit și angajat
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA norma de venit și angajat

Buna ziua!

Am PFA cu norma de venit și sunt și angajata din aprilie 2022. Conform normelor de venit pe 2022, norma după ajustare este 27.000 lei (aplicându-se reducerea de 40% la codul meu CAEN, 45.000 lei). In anul 2022 am realizat venituri pe PFA de 35.000 lei.

Va rog sa-mi răspundeți la următoarele întrebări:
- cat plătesc exact impozitul pe PFA?
- plătesc CAS pe PFA și cat?
- platesc CASS pe PFA și cat?

Amintesc ca sunt și angajata doar din aprilie 2022, daca asta influentează cu ceva (adică nu sunt și angajata întreg anul 2022).

Mulțumesc!

Alte discuții în legătură

Doresc sa infiintez un afterschool pe pfa. Miruna Pop Miruna Pop Buna seara! Sunt angajata cu norma intreaga si doresc sa infiintez un afterschool, am cod CAEN 8559 (alte forme de invatamant). Forma de organizare a ... (vezi toată discuția)
Taxele la anaf pentru pfa infiintat in timpul anului. leonardvlad leonardvlad Buna ziua! As avea cateva intrebari legate de taxele la ANAF pentru PFA infiintat in timpul anului. PFA-ul meu este infiintat in data de 19.04.2022 la ... (vezi toată discuția)
Pfa- ce impozite si taxe trebuiesc platite ceauranuc ceauranuc In Martie am semnat un contract de munca cu o firma de Recrutare Internationala care m-a trimis in Berlin sa lucrez. Deoarece trebuie sa fiu 'independent' la ... (vezi toată discuția)