avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua, ma numesc Chirau Andrei, am 38 ani si lucrez in armata. Sunt divortat de 3 ani si am o fetita de 10 ani si 4 luni.Am divortat pe cale amiabila la notar, in urma caruia s a stabilit ca fetita sa stea la mama ei, iar eu o pot vizita zilnic intre orele 16- 18 , doua week enduri sa stea la mine, jumatate din vacante. Platesc pensie alimentara. Fetita sta mult mai mult timp la mine, este foarte atasata si isi doreste sa stea cu mine mai mult timp, dar nu o lasa mama ei. Ea doreste sa merg in instanta si sa cer daca poate sa stea 6 luni la mine si 6 luni la mama ei. Se poate asa ceva ? Ce ma puteti sfatui in acest caz? Va multumesc anticipat. Adresa mea de mail este gabriel112001@yahoo.com
Puteti solicita in instanta fie marirea programului de vizitare, fie locuinta minorei la dvs. In afara faptului ca minora va fi audiata de instanta, va trebui sa probati ca aveti conditiile necesare cresterii si mai ales supravegherii minorei. In principiu ar trebui sa consultati un avocat si sa prezentati datele concrete pt a putea fi analizate in concret sansele unei astfel de actiuni.
In general, in cazul parintilor divortati, atunci cand copilul declara ca doreste sa schimbe domiciliul de la parintele rezident la cel nerezident, inseamna ca exista probleme. De ce doreste fiica dvs sa plece de la mama (programul de 6-6luni este doar un compromis)? Sunt probleme atat de mari la domiciliul mamei incat este in interesul ei sa plece la dvs? Situatia trebuie sa fie clara pentru toti trei. Oricum termenul de 6 luni este prea mare pentru o intelegere de tipul "domiciliu alternant", n-am vazut decizie jud mai mare de 2 saptamani pentru fiecare parinte. Mai sunt si alte criterii de indeplinit pentru ca asemenea situatie sa fie viabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor Zanaapelor Zanaapelor In urma divortului pronuntat in data de 12 octombrie 2011, minora in varsta de 7 ani mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. Divortul a fost pe ... (vezi toată discuția)
Divort cristyfurisi cristyfurisi daca la solutionarea procesului de divort nu sunt multumit de programul de vizita al minorului de poate face recurs?deoarece mi se pare foarte scurt.constand ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor vivian977 vivian977 PROGRAM VIZITA MINOR Dupa o hotarare definitiva, daca parintele necustodian(mama) nu a solicitat program de vizita , care va fi programul de vizita ? este ... (vezi toată discuția)