avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 247/2005- renta viagera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 247/2005- renta viagera

Buna seara.
Va rog frumos sa imi explicati din continutul legii 247/2005 titlul " renta viagera"si a altor norme privind aceasta, cand beneficiez ( in ce an) de drepturile banesti aferente suplimentarii dosarului de renta viagera privind instrainarea/vanzarea unei suprafete de teren extravilan, respectiv 2 ha teren agricol.
Detalii: - mama mea detine, este beneficiara a unui carnet de renta viagera inainte de anul 2009 pentru o suprafata de teren arendata si una instrainata;
la finele anului 2009 vinde o alta suprafata de teren extravilan ( intrunind conditiile pentru a primi renta viagera pentru suprafata vanduta, dar dintr-o interpretare eronata a legii sus mentionate nu a mai suplimentat dosarul de renta viagera cu suprafata instrainata ulterior). La inceputul lunii martie s-a prezentat la viza cu carnetul de rentier pentru anul 2014 si totodata a prezentat si documentele in original si copie a contractelor de vanzare cumparare care nu erau cuprinse in dosarul de renta viagera, solicitand suplimentarea si vizarea carnetului si pentru suprafata vanduta ulterior obtinerii carnetului de rentier.

Intrebare: CU CE DATA BENEFICIAZA DE RENTA VIAGERA PENTRU SUPRAFATA VANDUTA IN ANUL 2009 - 2 ha? poate sa primeasca retroactiv? benficiaza incepand cu 2014,avand in vedere ca s-a prezentat in perioada legala pentru viza anului 2014? sau asteapta pentru vizarea carnetului in anul 2016 pentru anul 2015.

Va multumesc frumos.
Cu stima
Dorina CONSTANTINESCU

Alte discuții în legătură

Plata rentei viagere agricole in anul 2012 Dutcusioan Dutcusioan Nu au fost facute platile pentru renta viuagera agricola aferenta anului2011 desi suntem in 28 noembrie 2012. Se mai fac plati ? Cand?De ce se intarzie ? Sau ... (vezi toată discuția)
Renta viagera agricola - conditii ALepadatu ALepadatu Care sunt conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca o persoana pentru a primi renta viagera agricola? (vezi toată discuția)
Pot mosteni un teren dat cu renta viagera? Mihaela Costica Mihaela Costica Mama mea care a murit in decembrie 2022 a avut in posesie un teren agricol extravilan pe care timp de 17 ani a incasat o renta viagera anuala. Eu sunt unic ... (vezi toată discuția)