avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Adeverinta vechime in munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Adeverinta vechime in munca

Incerc sa prezint cat mai clar si mai scurt problema mea.
Lucrez la o soc.coop.de consum la resurse umane si am eliberat adeverinte de vechime pentru perioada 1990-1994 in care am trecut salariile la care a fost facut calculul contributiei pentru pensie si nu au fost preluate de Casa de pensii.
Am primit o adresa in care se specifica faptul ca la baza calculului stagiului de cotizare stau veniturile realizate. Citez:
"In situatia in care nu se poate face dovada veniturilor realizate, stagiul de cotizare va fi cel corespunzator unei jumatati de norma, iar la determinarea punctajelor lunare vor fi utilizate salariile brute sau nete, dupa caz, in conformitate cu modul de inscriere a acestora in carnetul de munca. Precizam faptul ca prezentarea unei adeverinte prin care sa se faca dovada veniturilor realizate lunar este necesara in vederea determinarii stagiului de cotizare realizat pentru toate categoriile de persoane care au realizat activitate in cadrul cooperatiei de consum."
In practica concret am intalnit situatii in care la o cotizatie aproximativ egala (salarii luate in calcul la contributie, egale) sau stabilit salarii realizate cu diferente foarte mari. Nu inteleg de ce persoana care a obtinut in vremea respectiva salarii mari dar nu a contribuit pentru pensie, va obtine si acum o pensie mai mare decat cel care atunci a avut aceeasi contributie dar a incasat un salariu mult mai mic.
Va rog mult sa-mi clarificati de ce trebuie trecute, in adeverinte, salariile realizate, chiar daca angajatii nu au lucrat la mica serie sau la prestari servicii si de ce ni se mai solicita si salariile minime din perioadele respective, nu are Casa de pensii salariile minime ?

Alte discuții în legătură

Care este avantajul realizarii unui stagiu mai mare decat stagiul complet de cotizare? kerekesmargo kerekesmargo la calculul pensiei pt limita de varsta se tine cont daca stagiul de cotizare este mai mare dcat 35 ani -care este avantajul la 42 de ani de stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
Calcul punctaj la pensie doina99 doina99 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca, salariile primite la iesirea la pensie (in cazul meu 3) sunt luate in consideratie pentru calculul ... (vezi toată discuția)
Lipsa (perioada cotizare ) din certificatul privind stagiul de cotizare 44axa 44axa Buna ziua , Pina la 31.07.2001 am fost angajata unei firme care a intrat in faliment . De la aceasta data si pina in luna februarie 2002 am fost in somaj ... (vezi toată discuția)