avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Probleme PUZ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Probleme PUZ

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Detin un teren intravilan situat langa Bucuresti. In anul 2004 pentru acest teren si alte terenuri invecinate a fost aprobat prin HCL un PUZ, PUZ care prevede si anumite retrageri pentru a latii drumurile de acces.
Un vecin a construit o casa pe terenul invecinat cu lotul meu nerespectand retragerile impuse prin PUZ. In certificatul de urbanism care a stat la baza obtinerii autorizatiei de construire, primaria nu a trecurt precizari referitoare la PUZ-ul aprobat (retragerile impuse). In toate certificatele de urbanism din 2005 pana in 2015, inclusive in certificatul de urbanism al vecinului (cel cand a dezmembrat terenul initial in loturi mai mici, pe unul dintre ele construind casa ) apar precizari referitoare la PUZ.
Am facut sesizare la primarie, iar raspunsul a fost ca in 2005 a fost reactualizat PUG-ul si acesta a anulat toate PUZ-urile.
Este posibil asa ceva? Daca PUG-ul anula PUZ-urile atunci de ce pe toate certificatele de urbanism dupa 2005 mai apar precizari referitoare la PUZ.
P.S. Matusa vecinului lucreaza la serviciul de urbanism din primarie.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Dezlipire teren intravilan Marinică Lixandru Marinică Lixandru Bună ziua! Am dezlipit un teren intravilan în 2 loturi, și notarul mi-a cerut Certificat de Urbanism pentru dezmembrare. Acum pot să mai dezlipesc lotul ... (vezi toată discuția)
Planul de urbanism b.stefan78 b.stefan78 Vreau sa achizitionez un teren,banii o sa vina de la banca( credit bancar),banca printre alte documente imi solicita si plan de urbanism.Acum am citit pe net ... (vezi toată discuția)