avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare

Care este actul legislativ in baza caruia pina la o anumita data trebuiau contorizati toti utilizatorii ce beneficiaza de apa rece.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:05, 1 Mai 2015
In Republica Romania nu exista un astfel de act normativ.
Poate e vorba de repartitoare de caldura....
@GabiGheorghiu, in iulie 1993 era un act legislativ privind contorizarea apei si a energiei termice la populatie, unde se mentiona obligativitatea montarii unor sisteme de masurare a consumurilor.
Ulterior, in 1995, 2000 si pana astazi, au fost emise destule acte legislative din care rezulta obligativitatea montarii de aparate, care sa-ti inregistreze consumul de apa rece, indiferent ca aceste aparate se numeau apometre si acum sunt recunoscute ca repartitor de cost.
Asa ca despre ce data sa vorbim, daca din 93 toamna si pana azi, probabil, in blocul dvs nu s-a finalizat actiunea de contorizare.
Tipic romanesc: daca in trei zile nu cere seful finalizarea unei lucrari, nu are rost sa te mai agiti, ramane asa.
Sant situatii cand 90% a ap. dintr-un bloc au fost echipate cu apometre de catre o firma autorizata cu multi ani in urma.In cazul in care proprietarul unui ap. necontorizat doreste instalarea apometrelor se impune (asociatia de proprietari) sa apeleze la o firma specializata pentru executia lucrarii ?
Orice instalator poate sa-i monteze apometrele.
Orice instalator autorizat presupun care le si sigileaza dar la asociatie nu se depune nici o dovada constatare nu se solicita aprobare ?

Alte discuții în legătură

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)