avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contorizare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contorizare

Care este actul legislativ in baza caruia pina la o anumita data trebuiau contorizati toti utilizatorii ce beneficiaza de apa rece.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 07:05, 1 Mai 2015
Este normal sa anunte administratorul care trebuie sa vada vechiul apometru pentru a constata ce index are si, in plus, i se da si o fisa a noului apometru cu indexul de la montare.
De sigilat il poate sigila fie instalatorul, fie administratorul, daca are cleste de sigilat.
Instalator autorizat... Ce vrea sa insemne acest lucru? Autorizat in ce?
Nu ca suntem romani si ca ne pricepem la toate, insa meseria aceasta - instalator, este o meserie ca oricare alta pentru care se presupune ca un cetatean a urmat ceva scoala, cursuri de lunga sau scurta durata dfe calificare in vederea efectuarii de lucrari calificate, specifice meseriei.
Dar daca vorbim de istalatori autorizati, discutam de instalatorii autorizati in gaze... Ei, este alta mancare de peste. Poti sa efectuezi lucrari la instalatiile de gaze doar daca esti autorizat de institutii specifice. Nu insist...
....................
Deci, la lucrarile pe instalatiile de apa nu tre' sa fii cine stie ce "scula", desi chiar si un neavizat poate face diferenta dintre un meserias adevarat si unul care se da meserias.
In fine, un apometru poate fi montat in instalatia interioara a unui apartament de catre un instalator obisnuit, nu neaparat autorizat. Daca lucrarea se face printr-o firma, atunci sa fiti sigur ca instalatorul este calificat, iar calitatea lucrarii va fi una buna.

Urmeaza faza cu sigilatul.
Ce inseamna acest lucru? Ca cineva (instalatorul nu are nicio treaba pe-aici), efectueaza o lucrare de aplicare pe apometru a unui sigiliu (mai simplu sau mai dichisit) prin care se asigura ca proprietarul nu are posibilitatea sa intervina, sa modifice, sa schimbe pozitia apometrului - fara a distruge sigiliul. Aceasta spus asa in mare...
La noi in asociatie, sigiliile le aplica o persoana din com. executiv sau administratorul, dupa care se intocmeste un proces verbal de sigilare. Practic, prin aplicarea sigiliului, proprietarul raspunde in fata asociatiei ca apometrul este la locul lui, ca nu s-a umblat la el.
Ruperea sigiliului este considerat ca si un furt si poate fi reclamat la organele de politie.

Sigur, daca asociatia nu are sigilii proprii (noi am comandat sigilii personalizate de la Romind), atunci operatiunea de sigilare se poate face printr-o firma specializata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)