avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... La instalarea centralei termice in apartamentul din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ...

La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este obligatoriu ca fiecare proprietar să aibă instalat apometru/apometre pe apa care o consumă, indiferent de utilizare.
in conformitate cu disp L nr 196/2018 proprietarii detin obligatia legala sa instaleze aparate indiivduale contorizat consum utilitati furnizate in sistem centralizat
Va rog sa precizati dispozitiile legii 196/2018 din care reiese obligatia instalarii aparatelor individuale contorizat consum apa si in incidenta carei sanctiuni contraventionale(cap.IX art..102) din lege se incadreaza nerespectarea acestor dispozitii !
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Martie 2023
gambette, utilizator
Articolul 32
(1) Proprietarii sunt obligați să ia măsuri pentru consolidarea și modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalațiilor și dotărilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală, reabilitarea termică în scopul creșterii performanței energetice, precum și reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei condominiului pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, în condițiile menținerii aspectului armonios și unitar al întregului condominiu, indiferent de natura intervențiilor.

Nu e contraventional, ci se va considera un consum la pausal de 8,4 mc( = 5,1 apa rece+3,3 pentru apa calda) de persoana.
[ link extern ]
F0rmula asta propusa de dv.dl.Latka nu se poate aplica atunci cand majoritatea apartamentelor din bloc nu au montate apometre individuale si in prin urmare nu se poate face calculul repartizarii consum apa pe apartament, nu poti imparti mere cu pere( pe nr.de persoane si index apometre)! Exista in realitate asemenea situatie anormala (in ce ma priveste). cand intr-un bloc se gasesc 3-4 apartamente cu apometre individuale iar restul de zeci de apartamente nu au montate aceste aparate.Dar intrebarea imediata este in ce conditii au fost instalate acele apometre avand in vedere ca e necesar acordul asociatiei de proprietari si numai cu o firma autorizata se pot instala.Mai mult aceste firme din cate stiu monteaza apometre numai daca acopera cel putin 80% din nr. total de apartamente, presupun pentru ca numai astfel poate fi facuta o repartizare judicioasa a consumului pe apartament . Pe de alta parte reiese ca asociatia a fost de acord tacit cu montarea apometrelor atat timp cat au fost luate in considerare consumurile inregistrate de acestea in calcul cu ani buni inainte fara contestatii , deci nu ar mai fi necesara A.G. pentru a se instala in toate apartamentele. Cu toate acestea conducerea asociatiei se opune montarii apometrelor la restul apartamentelor desi luarea masurilor in acest sens intra in atributiile comitetului executiv ! Carei autoritati ar trebui sa se adreseze un proprietar din acest condominiu care se considera lezat de acest drept, de ai fi individualizat consumul de apa la nivelul proprietatii sale?




Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari. la ... Paulolt Paulolt Buna ziua. Suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari. La scara A, patru din cei 6 proprietari de apartament, si-au montat apometre . La scara B nu si-a ... (vezi toată discuția)
Copiii sunt scutiti la plata intrtinerii? vasicom2000@gmail.com vasicom2000@gmail.com Copii, sunt scutiti la plata intrtinerii? Daca am refuzat montare de contoare radio, este normal trecere la pausal? (vezi toată discuția)