avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Suntem un bloc cu 12 apartamente si doua ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari. La ...

Buna ziua.
Suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari.
La scara A, patru din cei 6 proprietari de apartament, si-au montat apometre . La scara B nu si-a montat nimeni apometre pentru contorizarea consumului in apartament.
Cei cu apometre spun ca vor plati numai ce indica apometrele.
Legea 196 spune ca plata apei se face pe numar de persoane.
Am citit ca daca toti au apartamentele contorizate atunci se poate face conventie de plata cu Apa Nova. Cum trebuie sa facem repartizarea consumului de apa in situatia in care nu au toti apometre?
Care este procedura legala?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:42, 19 Aprilie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura legala e sa aveti toti apometre.
Articolul 32
(1)Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea si modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalatiilor si dotarilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuala, reabilitarea termica in scopul cresterii performantei energetice, precum si reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei condominiului pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, in conditiile mentinerii aspectului armonios si unitar al intregului condominiu, indiferent de natura interventiilor.
[ link extern ]
Pina nu au toti apometre, cei care nu au platesc la pausal.
Dupa aceea, se declara lunar indexul apometrelor si se calculeaza consumul fiecaruia.
Ultima modificare: Marți, 19 Aprilie 2022
latka, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Paulolt a scris:


Legea 196 spune ca plata apei se face pe numar de persoane.

Daca consumatorii sunt contorizati calculul se face functie de index lunar
Atat timp cat exista contract furnizare utilitati intre furnizor si asociatie de proprietari ,numai in anumite conditii se incheie conventii individuale care implica costuri suplimentare pentru consumatori

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)
Apomentre necesare la 90% din apartamente pentru a fi luate in considerare? AlinMiloaie AlinMiloaie Detin un apartament intr-un bloc in care nu toate apartamentele au apometre (nu stiu cate). Eu am apometre si deoarece am montat un boiler, nu mai folosesc apa ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)