avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 280 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Doresc sa stiu daca sunt obligat de vreo ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Doresc sa stiu daca sunt obligat de vreo lege sau ...

Buna ziua.
Doresc sa stiu daca sunt obligat de vreo lege sau de normele de aplicare a vreunei legi sa-mi montez apometre cu citire radio. Intreb deoarece administratoarea de la asociatia de proprietari pretinde ca din august 2024 suntem obligati toti (pana acum au montate apometre cu citire radio 9 apartamente din 14 de pe scara noastra) sa avem montate apometre cu citire radio potrivit nu stiu caror norme de aplicare la Legea 196/2018 a asociatiilor de proprietari. Si mi-a prezentat o pagina xeroxata care incepe cu punctul d) din cadrul art. 96 alin (4) din Legea 196/2018. O prezentare trunchiata, deoarece punctul punctul d) din cadrul art. 96 alin (4) din Legea 196/2018 se refera la energia termica si nu la apometre. Altfel ma ameninta ca nu mai imi preia citirile pe care le aduc lunar si ma trece la pausal. Este corect, este legal? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 10:28, 26 Septembrie 2024
Rasounsul scurt este ca nu exista nici o lege sau norma de aplicare care sa va oblige la asa ceva. In legea 196/2018 obligativitatea este data doar de a avea contorizare pe utilitate, nu contorizare radio :
Articolul 32
(1) Proprietarii sunt obligați să ia măsuri pentru consolidarea și modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalațiilor și dotărilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuală, reabilitarea termică în scopul creșterii performanței energetice, precum și reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei condominiului pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, în condițiile menținerii aspectului armonios și unitar al întregului condominiu, indiferent de natura intervențiilor.

Aricolele 96 si 97 explica cum s-ar putea ajunge, voluntar, la conventii individuale de facturare a apei consumate, in cazul in care s-ar dori obligarea de catre asociatie a furnizorului sa factureze astfel. E nevoie, in primul rind, de acordul scris al tuturor celor din condominiu (si alte conditii tehnice).
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 26 Septembrie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt locatara unui apartament intr-un bloc cu pierderi ... AnaCaram AnaCaram Bună ziua! Sunt locatara unui apartament intr-un bloc cu pierderi foarte mari de apa. În urma cu câteva luni de zile , am semnat un acord prin care ... (vezi toată discuția)
Copiii sunt scutiti la plata intrtinerii? vasicom2000@gmail.com vasicom2000@gmail.com Copii, sunt scutiti la plata intrtinerii? Daca am refuzat montare de contoare radio, este normal trecere la pausal? (vezi toată discuția)