avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... apomentre necesare la 90% din apartamente pentru a fi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

apomentre necesare la 90% din apartamente pentru a fi luate in considerare?

Detin un apartament intr-un bloc in care nu toate apartamentele au apometre (nu stiu cate). Eu am apometre si deoarece am montat un boiler, nu mai folosesc apa calda insa sunt in continuare facturat pausal, baza repartitiei fiind numarul de persoane (in dec 2x65 lei = 135 lei).
Desi am solicitat administratorului sa tina cont de consumul real al apometrelor acesta refuza motivand ca pentru asta ar trebui ca 90% din locatari sa aiba apometre.
Are administratorul o baza legala pentru aceasta afirmatie? Cum pot reduce cheltuiala cu intretinerea la nivelul consumului real in aceasta situatie?

Multumesc,
Miloaie Alin
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
AlinMiloaie, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlinMiloaie , utilizator 14:22, 2 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De fapt legea spune ca toti proprietarii sunt obligati sa aiba apometre (nu 90%, nu 95%, etc) :
Articolul 32
(1)Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea si modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalatiilor si dotarilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuala, reabilitarea termica in scopul cresterii performantei energetice, precum si reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei condominiului pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, in conditiile mentinerii aspectului armonios si unitar al intregului condominiu, indiferent de natura interventiilor.
[ link extern ]
Legea e din 2018. Administratorul nu are nici o baza legala.

In situatia dvs. administratorul trebuie sa vina sa constate faptul ca nu mai aveti consum de apa calda, sa va sigileze fostul montaj si sa va ia in considerare, conform legii, numai consumul de apa rece.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari. la ... Paulolt Paulolt Buna ziua. Suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari. La scara A, patru din cei 6 proprietari de apartament, si-au montat apometre . La scara B nu si-a ... (vezi toată discuția)
Poți să iți pui doar tu apometre? un bloc cu 10 etaje nu are ... Aura Maria Aura Maria Poți să iți pui doar tu apometre? Un bloc cu 10 etaje nu are apometre deoarece proprietarii nu doresc, fiind cate 1 sau 2 in apartament se preferă ... (vezi toată discuția)
La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este ... gambette gambette La instalarea centralei termice in apartamentul din bloc este obligatorie montarea unui apometru pe racordul de alimentare cu apa rece de la reteaua comuna? (vezi toată discuția)