avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, este obligatorie montarea contoarelor de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, este obligatorie montarea contoarelor de apa calda/ ...

Buna ziua, este obligatorie montarea contoarelor de apa calda/ rece in apartamente? Am înțeles ca reapartitoarele de caldura au devenit obligatorii, dar nu știm dacă și cele pentru apa sunt obligatorii. Va mulțumesc anticipat pentru răspunsuri.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:30, 28 Septembrie 2021
Sunt obligatorii de mult, conform art. 32 din legea 196/2018.
[ link extern ]
montarea contoarelor de apa in apartamente nu este obligatorie, dar e bine sa le montati! Aveti un control personal asupra consumului de apa. Pe de alta parte, apa la pausal este scumpa!
Ultima modificare: Luni, 27 Septembrie 2021
Dr.Virgil Dan Amza, Evaluator
Mulțumesc.

Dr.Virgil Dan Amza a scris:

montarea contoarelor de apa in apartamente nu este obligatorie,

Articolul 32
(1)Proprietarii sunt obligati sa ia masuri pentru consolidarea si modernizarea condominiului, modernizarea echipamentelor, instalatiilor si dotarilor aferente, montarea contoarelor pentru individualizarea consumurilor la nivel de proprietate individuala, reabilitarea termica in scopul cresterii performantei energetice, precum si reabilitarea structural-arhitecturala a anvelopei condominiului pentru cresterea calitatii arhitectural-ambientale a acestuia, potrivit prevederilor legale, in conditiile mentinerii aspectului armonios si unitar al intregului condominiu, indiferent de natura interventiilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apomentre necesare la 90% din apartamente pentru a fi luate in considerare? AlinMiloaie AlinMiloaie Detin un apartament intr-un bloc in care nu toate apartamentele au apometre (nu stiu cate). Eu am apometre si deoarece am montat un boiler, nu mai folosesc apa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari. la ... Paulolt Paulolt Buna ziua. Suntem un bloc cu 12 apartamente si doua scari. La scara A, patru din cei 6 proprietari de apartament, si-au montat apometre . La scara B nu si-a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. doresc sa stiu daca sunt obligat de vreo lege sau ... gregh gregh Buna ziua. Doresc sa stiu daca sunt obligat de vreo lege sau de normele de aplicare a vreunei legi sa-mi montez apometre cu citire radio. Intreb deoarece ... (vezi toată discuția)