avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Somatie executare silita

Buna ziua ! In urma unei sume catre Telekom Romania care nu a fost platita,am primit o somatie de la o societate civila profesionala de executori judecatoresti,prin care mi se aduce la cunostinta ca va urma sa fie demarata procedura judiciara impotriva mea. In acest caz vreau sa va intreb,deoarece eu nu ma aflu in tara,ce pot face ? Este specificat ca se poate executa un bun pe care il am in coproprietate sau conturi la banci. Intreb pentru ca,unul dintre cardurile de debit este folosit de mama mea iar un apartament imi este lasat de catre bunicul meu mie dupa moartea dansului,insa sunt trecuta in acte. Ce ma sfatuiti sa fac in situatia de fata ? Nu pot plati suma integrala decat in rate lunare .
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: epigonii1 , utilizator 23:02, 2 Mai 2015
Puteti sa luati legatura cu creditorul si sa solicitati ca plata debitului sa se faca esalonat. Daca nu va fi de acord, singura solutie este sa achitati debitul datorat.
Pe calea executarii silite,vi se vor popri sumele din banca (daca aveti conturi bancare), daca aveti bunuri imobile pot fi puse in vanzare prin licitatie publica pana la nivelul datoriei si al cheltuielilor de executare ocazionate. ;)
Am inteles. Eu detin bani deocamdata pe cardul de debit folosit de mama mea iar bunuri imobile nu am,decat dupa decesul bunicului. Prin urmare,se poate pune poprire si pe cardul de debit daca nu sunt de acord cu achitarea esalonata ?
Dacă acel card folosit de mamă este pe numele dvs, va fi blocat ți sumele vor merge către poprire.
De asemenea, dacă suma datorată este peste 10,000 lei va fi executat silit și imobilul, cu clauza de uzufuct sau habirtație viageră cu tot.
Suma datorata a fost de 2900 lei si acum a ajuns la 4000 lei. Doar ca nu stiu cum voi face ca sa pot plati esalonat daca ei nu sunt de acord si cer pentru inceput o suma mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somatie si titlu executiv ptr neplata amenda stelach stelach Buna ziua o firma amendata de itm cu 20000 lei, a primit de la fisc somatie si titlu executoriu pentru neachitarea amenzii. Administratorul societatii , ... (vezi toată discuția)
Executare silita - angajament de plata si conturi blocate vasilem092 vasilem092 Buna ziua, v-as ruga sa ma ajutati cu o parere sau cu un sfat. Situatia este urmatoarea: Sunt un debitor in curs de executare silita pentru suma de 7000 ... (vezi toată discuția)
Executare silita - poprire salariu ceu4 ceu4 Buna ziua. Am un credit la o banca. Inb 2010 mi s-a injumatatit salariul, am facut o cerere pentru ca rata lunara sa fie mai mica, dar nu a fost aprobat. In ... (vezi toată discuția)