avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparatie terasa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparatie terasa

Buna ziua
De vreo 6 ani ma chinui cu asociatia sa repare hidroizolatia de pe terasa.La ploi mai puternice,stau cu ligheane prin toata casa.Bineinteles podeaua este distrusa,peretii la fel.Am chemat administratorul dar numai vorbe.Ba nu sunt bani,(dar sa schimbat tamplaria de pe scara) ba nu stiu care locatar nu vrea ca lui nu-i trebuie terasa,asa ca am decis sa nu mei platesc cheltuielile,repar singur si le dau factura.Dar dupa informatiile de aici vad ca nu a fost o decizie prea buna.Ce as putea face in continare?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:34, 30 Aprilie 2015
Ati facut deja reparatia sau inca nu v-ati apucat de ea?

Aveti o cerere inregistrata la presedintele asociatiei de proprietari? Ati primit sau nu raspuns la ea, raspuns in scris?

Ca nu vrea nu stiu care locatar ptr ca el are terasa proprie nu trebuie sa fie problema dvoastra, el trebuie sa plateasca chletuielile cu partile comune.

Daca ati facut deja reparatia depuneti la asociatie cu nr de inregistrare documentele justificative (factura, chitante) si proces verbal de receptie si garantie incheiat cu constructorul (care de fapt trebuia incheiat de presedinte cu constructorul) si :worthy: sa va fie luate in seama.
Nu am facut inca reparatia si nici nu am nimic in scris.Toate s-au desfasurat verbal...Multumesc pentru raspuns.
1-Decizia sa nu achitati cheltueilile de intretinere,este in defavoarea dvs,contravine dispozitiilor in vigoare si da dreptul asociatiei de proprietari- in temeiul disp L nr 230/2007 art 49 sa va aplice penalitati pentru sumele neachitate in termenul stabilit,sa va actioneze in instanta pentru recuperare debit-in temeiul disp art 50 sa instituie privilegiu imobiliar - in temeiul disp art 51
2-Aspectul ca intentionati sa reparati singur terasa nu constituie fapta prevazuta si pedepsita de legea in vigoare dar,are dezavantajul ca nu asigura efectul scontat ,nu beneficiaza de garantie,dar garanteaza utilizarea de catre dvs a unei sume de bani pentru care nu exista siguranta recuperarii acesteia
3-Dvs intentionati initial sa reparati terasa prin initiativa privata,fara acordul asociatiei de proprietari si ulterior sa solicitati acesteia recuperare c/v factura
Pai daca dvs executati reparatia in nume propriu ,executantul va elibera eventual factura pe numele dvs,factura care insa nu poate fi contabilizata de catre asociatia de proprietari fara existenta unui acord de principiu
4-Dvs intentionari executare reparatie terasa,care reprezinta parte comuna
Orice reparatie la parte comuna de natura celei pe care intentionati dvs sa o realizati necesita autorizatie de constructie
Autoritatea publica locala nu elibereaza autorizatie constructie pentru executarea de reparatii la parte comuna de imobil executate prin initiativa privata
Chiar daca dvs impuneti asociatiei de proprietari sa va achite c/v factura,aceasta are tot dreptul sa nu dispuna recuperarea sumei utilizate pentru o executia unei lucrari fara acordul asociatiie de proprietari,fara formalitati legale,fara garantie
Analizati responsabil daca in aceste conditii se justifica implicarea in executarea unei lucrari ale caror costuri nu aveti garantia ca le puteti recupera
5-@cyan a scris
garantie incheiat cu constructorul (care de fapt trebuia incheiat de presedinte cu constructorul)

Este un cerc vicios
Daca executia reparatiei este realizata prin initiativa privata fara acordul asociatiei de proprietari,lucrarea nu detine formalitati legale emise de autoritatea publica locala
Daca executia reparatiei este realizata prin initiativa privata,nu se mai poate invoca implicarea presedintelui de asociatie de proprietari in raportul juridic de executie
Ultima modificare: Miercuri, 29 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Multumesc pt raspuns...Atunci care ar fi calea de urmat?
Legal calea de urmat este acea de a sesiza oficial presedintele de asociatie despre situatia cu care va confruntati
Legal acesta detine autoritatea si competenta sa desfasoare demersuri buna functioanre a partilor comune de constructii si instalatii din imobilul de locuit in comun
Trebuie sa constientizati ca valoarea de executie hidroizolatie terasa necesita un efort financiar apreciabil,care trebuie analizat responsabil,iar executarea reparatiei trebuie sa fie votata de adunarea generala
Dupa ce exista votul adunarii generale,presedintele de asociatie,administratorul de imobil trebuie sa desfasoare demersuri pentru evidentiere sursa finantare=fond de reparatii,sa solicite oferte ale operatorilor economici autorizati
Aici intervine interesul presedintelui de asociatie pentru a se implica in executarea de astfel de lucrari
Sunt presedinti de asociatie responsabili care desfasoara demersuri concrete sa solutioneze sesizarile si problemele proprietarilor ,sunt alti presedinti mai reticenti sau care refuza sa se implice in astfel de activitati

Alte discuții în legătură

Acoperisul blocului pico pico Locuiesc la ultimul etaj si ca de fiecare data noua ne revine sarcina sa luam masuri pentru reparatii. De aceasta data am hotarat sa efectuiez lucrarea dupa ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa dana9101 dana9101 Buna ziua,avem o problema de curand am cumparat un apartament care este la etaju 4 hidroizolatie din cate am inteles nu a mai fost facuta de 10ani in baie si ... (vezi toată discuția)
Termen de raspuns 30 de zile, ce se poate face dupa (asociatie de locatari) utilizator81 utilizator81 Buna ziua tuturor, inainte de a pune intrebare o mica explicatie a problemei. *locuind la ultimul etaj si avand probleme recurente cu izolatia m-am hotarat ... (vezi toată discuția)