Buna ziua,avem o problema de curand am cumparat un apartament care este la etaju 4 hidroizolatie din cate am inteles nu a mai fost facuta de 10ani in baie si hol deja am pete pe tavan de la umezeala ,am fost la administrator de am vorbit despre hidroizolatie si ni sa pus sa facem o cerere si sa luam semnaturi de la toti cei care sunt sub noi (pe tronsonu nostru)cum ca sunt de acord nu am reusit decat de la 2persoane sa luam si ni sa spus ca este de durata pana se decide cu presedintele si etc nu ni sa dat niciun nr de inregistrare, si ca le trebuie semnaturi si ceilalti de la etaj 4se plang si nu putem face nimic ,ce trebuie facut pentru a ni se face hidroizolatia mai repede,si ce acte ti se cer ca proprietar sa fi trecut la intretinere(de ex :noua ni sa cerut copie dupa contractu de vanzare cumparare ,copie dupa actele de identitate ale noastre si a copilului dupa certificat ca sa stie ca noi suntem proprietari si sa le puna la dosar nu ca suntem cineva dupa strada "vorbele administratorei").ce trebuie sa facem deja vecini vor sa punem toti bani si sa facem di.n bani nostri
1-Terasa imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Intretinerea si repararea partii comune intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari care detine autoritatea si competenta sa administreze sa intretina si sa reparare partea comuna de constructii si de instalatii din condominiu
2-Hidroizolatia unei terase implica un efort financiar apreciabil
De regula reparatiile la partea comuna se suporta din fondul de reparatii
In cazurile in care este mnecesara reparatia la terasa condominiului,de regula trebuie sa existe hotararea adunarii generale care eventual sa evidentieze si sursa de finantare fond de reparatii sau si contributii individuale
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie care este factor decizional si poate desfasura demersuri poate convoca adunare generala,poate executa acte si actiuni pentru asigurarea bunei functionari a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
3-Nu este de preferat executarea de hidroizolatie partiala care nu beneficiaza de gatantie si in unele cazuri nu asigura in timp efectul scontat
4-Sesizati oficial presedintele de asociatie,vedeti pozitia acestuia
Sunt cazuri fortuite in care asociatia accepta executarea partiala de hidroizolatie,a caror costuri sunt suportate de proprietarii care beneficiaza de partea de terasa reparata
5-Administratorul de imobil nu are competenta sa dispuna de la sine putere executarea de reparatii la partea comuna
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari ale adunarii generale,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Ati initiat un topic despre Administrator, dar de fapt pe dvs. va intereseaza repararea terasei, da?
Pot sa va dau un sfat, poate de acum inainte o sa va descurcati mai bine:
Aproape orice problema pe care ati vrea sa o puneti in discutie, fiti sigura ca cineva a mai discutat chestiunea... Asadar, inainte de a deschide un nou topic, uitati-va cu atentie pe aceasta pagina, sus-dreapta si o sa gasiti o fereastra care se cheama : Cautare in forum si mai jos, la Cautare personalizata, incercati sa scrieti ceva legat de problema pusa in discutie. In cazul tau, scrie asa: Reparatie terasa bloc sau Lucrari de hidroizolatie terasa bloc, etc...
Incercati si o sa gasiti o multime de raspunsuri. Apelati la sfaturile care se potrivesc situatiei tale.
Succes!
Hidroizolatie
dascalu n
buna ziua ,
ma confrunt cu urmatoarea problema , locuiesc la etajul 4 ( bineinteles ) mi s-a infiltrat apa in un perete si am facut igrasie din cauza ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis
enaf
Locuiesc la bloc, ultimul etaj si de la terasa, in zona pluvialului dupa fiecare ploaie apar infiltatii, mucegai si pete neplacute pe tavan. De cca 5 ani am ... (vezi toată discuția)