avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis

Locuiesc la bloc, ultimul etaj si de la terasa, in zona pluvialului dupa fiecare ploaie apar infiltatii, mucegai si pete neplacute pe tavan. De cca 5 ani am tot sesizat situatia administratorului si de fiecare data mi se spunea ca nu are rost..caci vecinii nu sunt de acord sa se stringa bani pentru reparatia acoperisului. Mentionez ca sunt peste 5ani de cind garantia de 10 ani a lucrarii de hidroizolatie a expirat. As dori sa-mi spuneti ce imi recomandati sa intreprind si cum ar trebui sa sune o eventuala notificare pe care as intentiona sa o inaintez catre Asociatia de locatari/administrator, intrucit-am atentionat ca nu ma voi mai umili si ruga de ei prin sedinte de bloc si ca ii voi actiona in judecata. Si cum sa fac sa nu se ajunga sa suport eu, nici macar initial, intreaga cheltuiala cu reparatia. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:54, 19 August 2014
Persoana careia trebuie sa va adresati este prsedintele asociatiei si nu administratorul.
Faceti o sesizare in scris, in doua exemplare, pe care o ddepuneti la asociatie, cerand o semnatura de primire pe exemplarul ce ramane la dumneavoastra.
Aduceti la cunostinta presedintelui situatia cu pluviala si solicitati sa se ia cat mai repede masuri de reparare pentru ca vine sezonul rece si va fi mai rau. Explicati ca in conformitate cu legea 230/2007 asociatia de proprietari este obligata sa intretina si sa repare proprietatea comuna si instalatiile ce sunt in proprietate comuna.
Solicitati raspunsul in scris. In mxim 30 de zile ar trebui sa primiti un raspuns. Apoi reveniti si ne povestiti ce raspuns aveti.
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asocciatie
Acesta detine autoritatea si competenta sa dispuna acte si actiuni in vederea asigurarii bunei functionari a partii comune de constructii si instalatii din condominiu
Datorita contravalorii apreciabele pe care le necesita o hidroizolatie,executia acesteia trebuie hotarata de adunarea generala
Avand in vedere ca precizati
De cca 5 ani am tot sesizat situatia administratorului si de fiecare data mi se spunea ca nu are rost
,nu ati avut ocazia sa supuneti discutiei in cadrul adunarii generale despre problemele cu care va confruntati ?
Initial sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
Daca nu solutionati la nivelul asociatiei de proprietari,sesizati oficial serviciul specializat din primarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie conducta pluviala monicameleru monicameleru Intr-un apartament teava pluviala este mascata intr-un perete de rigips.Din cauza temperaturilor mai ridicate o mare cantitate de apa s-a topit si peretele ... (vezi toată discuția)
Fond de reparatii valycalciu valycalciu Buna ziua .. as avea rugamintea de a mi se raspunde la o intrebare : daca platesc cota parte la fond de reparatii la asociatie , cine trebuie sa se ocupe de ... (vezi toată discuția)
Reparatie terasa dana9101 dana9101 Buna ziua,avem o problema de curand am cumparat un apartament care este la etaju 4 hidroizolatie din cate am inteles nu a mai fost facuta de 10ani in baie si ... (vezi toată discuția)