Buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea:
A este asociat la societatea X si la societatea Y. Societatea X are sa-i restituie asociatului A o suma de ex. 124 lei , iar societatea Y are sa primeasca de la asociatu A o suma de 124 lei. Asociatul decide sa se compenseze suma intre cele doua societati X si Y, astfel societatea Y trebuie sa intocmeasca la societatea X o factura pentru cei 124 lei ( societatea Y are atribut fical RO - platitor de TVA). Cum va intocmi societatea Y factura catre societatea X, cu sau fara TVA?
Va multumesc.
De ce trebuie intocmita factura? Datoria este intre asociat si fiecare societate in parte.
Daca X are datorie catre asociat, trebuie sa o restituie conform documentului justificativ (contract de creditare, factura, etc...).
Daca Asociatul are datorie catre Y, trebuie sa o restituie conform documentului justificativ (factura sau...ce-o fi).
De ce sa intocmeasca Y factura pentru incasare? Nu prea inteleg????!!!! Daca emite factura catre X, atunci va avea doi datornici: si pe X si pe asociat. Adicaaa.......nu se stinge datoria.
Parerea mea!
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Monografie contabila
adi02ro
societatea \\"x\\" vinde un autoturism catre societatea\\"y\\" cu 64.000 lei, cu facutura (tva inclus)
tot societatea \\"x\\" cumpara un alt autoturism de la ... (vezi toată discuția)
Compensare sume
Aura2
Am de rezolvat urmatoarea speta:
- Societatea A - a vandut societatii B produse in valoare totala mai mare de 10.000 lei
- Societatea B-in calitatea sa de ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.