avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare cu sau fara TVA
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare cu sau fara TVA

Buna ziua,
intrebarea mea este urmatoarea:
A este asociat la societatea X si la societatea Y. Societatea X are sa-i restituie asociatului A o suma de ex. 124 lei , iar societatea Y are sa primeasca de la asociatu A o suma de 124 lei. Asociatul decide sa se compenseze suma intre cele doua societati X si Y, astfel societatea Y trebuie sa intocmeasca la societatea X o factura pentru cei 124 lei ( societatea Y are atribut fical RO - platitor de TVA). Cum va intocmi societatea Y factura catre societatea X, cu sau fara TVA?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bestb , utilizator 21:20, 29 Aprilie 2015
De ce trebuie intocmita factura? Datoria este intre asociat si fiecare societate in parte.
Daca X are datorie catre asociat, trebuie sa o restituie conform documentului justificativ (contract de creditare, factura, etc...).
Daca Asociatul are datorie catre Y, trebuie sa o restituie conform documentului justificativ (factura sau...ce-o fi).
De ce sa intocmeasca Y factura pentru incasare? Nu prea inteleg????!!!! Daca emite factura catre X, atunci va avea doi datornici: si pe X si pe asociat. Adicaaa.......nu se stinge datoria.
Parerea mea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Monografie contabila adi02ro adi02ro societatea \\"x\\" vinde un autoturism catre societatea\\"y\\" cu 64.000 lei, cu facutura (tva inclus) tot societatea \\"x\\" cumpara un alt autoturism de la ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile la contract cesiune Vilcu Gina Vilcu Gina Va rog sa ma ajute cineva!!! #-o In urma unei cereri de rambursare TVA de catre cedent, acesta in baza contractului de cesiune creanta a cedat catre cesionar ... (vezi toată discuția)
Compensare sume Aura2 Aura2 Am de rezolvat urmatoarea speta: - Societatea A - a vandut societatii B produse in valoare totala mai mare de 10.000 lei - Societatea B-in calitatea sa de ... (vezi toată discuția)