avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Insusirea bunului gasit
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Insusirea bunului gasit

buna seara....va rog sa imi raspundeti la cateva intrebari...am gasit un portofel la magazinul la care lucrez, am luat banii iar portofelul l.am aruncat...la 10 zile a venit cineva de la politie cu o adresa pentru camerele video...m.am speriat deoarece nu vroiam sa afle sefii....am fugit la politie am dat o declaratie recunoscandu.mi fapta si restituind suma de 600 de lei (suma gasita)....la o saptamana cel de la politie a revenit si mi.a zis ca acea persoana nu e multumita si vrea daune morale 3000 de lei ....din ce mi.au zis dosarul nu ajuns la parchet, si as vrea sa se termine totul pentru a nu.mi pata cazierul si as vrea ca acea persoana sa,si retraga plangerea....sfatuiti.ma va rog
Incercati sa rezolvati amiabil.
Incercati sa ii platiti o suma mai mica ca sa rezolvati amiabil.

E posibil si sa nu fiti trimis in judecata daca ati achitat banii.
Imbogatirea fara justa cauza se refera la altceva.
Aici eventual s-ar putea mentiona santajul, dar nu e cazul.
Aveti idee cam ce disconfort, timp pierdut si costuri implica sa iti refaci "portofelul"? Carte de identitate, carnet de sofer, talon auto, carduri bancare, etc.?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
pop_m, utilizator
Stati putin!

Aici e ceva puternic in neregula: cum se face ca persoana care a pierdut portofelul a cerut inregistrarile de la camerele video tocmai de la locul dvs de munca? Daca portofelul era declarat "pierdut", acest lucru s-ar fi putut petrece oriunde, nu neaparat acolo.....

Aveti grija sa nu fiti acuzata si de altceva.....poate chiar de furt.

In plus, moral, etic si omeneste era sa va fi adresat politiei. Pe langa fapta buna, poate ati fi primit si o recompensa!

Credeti ca este corect sa luati ce nu este al dvs, chiar daca e vorba de un bun gasit?

De acord!

E foarte greu sa iti refaci actele: bataie de cap, cheltuieli, umblat pe la institutii! Plus faptul ca , cel mai probabil, politia i-a tinut o predica de inalta clasa pentru faptul ca n-a avut grija de portofel........

In plus, daca a pierdut si buletinul si cardurile....a trait cu banii prietenilor pana a refacut buletinul....n-a putut scoate nici macar un leu.

Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Din cate stiu eu orice bun gasit si ne innapoiat timp de 10 zile conform legii este furt,politia a venit abea a zecea zi pt inregistrari deoarece au asteptat poate va returna cineva portofelu.Cel mai bine ar fi sa incerci sa convingi persoana in cauza ca iti pare rau...altfel poate avea consecinte foarte grave si nu cred ca a meritat 600 lei...
Am cerut sfatul unui avocat, nu oricui....nu avea absolut nici un act...am uitat sa precizez.
Orice bun gasit si nereturnat in termen de 10 zile se numeste,conform articolului 243 din codul penal:"insusirea bunului gasit".... iar impacarea cu persoana respectiva inlatura orice raspundere penala.
Va multumesc domnule avocat pentru raspuns si intre timp ma va reprezenta si un avocat pana se va termina tot acest circ si inca o data portofelul nu avea nici un act.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Am găsit un portofel in magazin si mi-l-am insusit. este considerat furt calificat? Leonsis Leonsis Buna ziua. Va rog sa ma ajutați să înțeleg ce am de facut in acest caz. Mentionez ca am gasit portofelul intr-un magazin pe un raft. Avea documente si suma ... (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit... in tomberonul de gunoi! cristian.UE cristian.UE este legala insusirea bunului gasit intr-un tomberon de gunoi de pe strada? (vezi toată discuția)
Lnsusirea unui bun gasit ovy117 ovy117 In ziua de 4 iulie a.c. m-am aflat cu sotia intr-un magazin prevazut cu camere de supraveghere si sotia a uitat la casa portofelul cu o suma mare de bani. Am ... (vezi toată discuția)