avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am găsit un portofel in magazin si mi-l-am insusit. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am găsit un portofel in magazin si mi-l-am insusit. Este considerat furt calificat?

Buna ziua. Va rog sa ma ajutați să înțeleg ce am de facut in acest caz. Mentionez ca am gasit portofelul intr-un magazin pe un raft. Avea documente si suma de 1300 ron. Inițial am vrut să îl păstrez însă spre seara am decis să îl returnez persoanei , (Tinand cont ca am pierdut si eu unul cu 3 ani in urma. Documente permis si o suma mai mare.)
M-am dus la adresa din buletin. Nu era acasa si vroiam sa ma duc a doua zi. În acea noapte l-am lăsat în mașina si mi-a fost spartă mașina furând acel portofel. Acum după un an am primit citatie sa ma prezint la poliție spunând că sunt acuzat de furt calificat și ca am fost surprins de camerele din magazin precum mi-am însușit acel bun . Mentionez ca am avut cele mai bune intentii, dar totodată regret cele întâmplate. La ce sa ma astept? Ce am de facut?. Va rog sfaturi utile.
Cel mai recent răspuns: Leonsis , utilizator 05:14, 30 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Noul Cod Penal Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor Infracţiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii

Art. 243
Însuşirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor
(1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităţilor sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi însuşirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparţine altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparţine.
(3) Împăcarea înlătură răspunderea penală.


Daca nu ati gasit la domiciliu proprietarul bunului,atunci predati bunul la politia teritoriala
Multumesc mult pt ajutor. Este drept, asa ar fi trebuit să fac. Sa ma prezint la poliție, Dar după cum spuneam în acea seară, eu am lăsat portofelul im masina pt a nu fi vazut de membrii familiei. A doua zi am gasit masina sparta si a disparut si acel portofel.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
Leonsis, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca au inregistrarile, o sa observe modalitatea in care ati luat portofelul.
Apararea pe care incercati dvs sa o construiti, din punctul meu de vedere nu pare deloc credibila.
De altfel, banuiesc ca nu ati declarat spargerea masinii la politie la momentul respectiv.
Sunteti cunoscut cu antecedente?



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a încerca să rezolvați cât mai bine cazul căutați sa va angajați avocat ca sa vada cum sa va apere.
Puteti scăpa de o condamnare penală în anumite condiții.

Faptul ca a fost spartă masina nu va ajuta prea mult dar va poate fi de ajutor daca aveti si probe cu condiția ca apărarea sa fie facuta bine, rațional și credibil.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Noiembrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Suspect de furt/deteriorare produs kevinbike80 kevinbike80 Buna ziua ! Acuma cateva 4 luni am fost surprins pe o camera de filmare dintr-un magazin ca am luat o cute de pe un raft si am desfacuto si nu am luat nimic ... (vezi toată discuția)
Problema acuzatie furt carrefour cloudabz cloudabz Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata ... (vezi toată discuția)
Intrare prin efractie daniela cluj daniela cluj Buna , Un domn \"binevoitor\" ce nu ma poate inghitii dupa ce mi-a trimis multe mesaje ca imi sparge masina , mai apoi ca imi sparge casa , a si ... (vezi toată discuția)