avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Problema acuzatie furt Carrefour
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Problema acuzatie furt Carrefour

Acum 2 saptamani am fost carrefour sa facem cumparaturi eu si prietena mea,ne-am terminat cumparaturile si le-am dus la masina dupa care am intrat inca odata sa vedem daca mai gasim ceva,m-am uitat la o geaca dupa care am plecat la alt raion iar prietena mea a ramas pe la textile,dupa 20 minute ne-am intalnit si am vrut sa iesim din magazin,la iesire un agent de paza spune ca prietena mea a fost surprinsa pe camera furand o pereche de cercei si lasand ambalajul pe raft punand mana pe ea sa o traga de brat.Aici eu i-am luat mana spunand ca nu trebuie sa fie agresiv pentru ca o sa cooperam sa fie perchezitionata. Pe drum un alt agent ne-a spus ca prietena mea a fost surprinsa punand ambalajul pe cuiul de pe raft dupa ce a luat cerceii,la perchezitie intr-un buzunar prietena 1 cercel dintr-o pereche pe care o cumparasera cu cateva zile inainte si pierdu-se perechea.Ni sa zis ca ori platim cercelul ( nu se mai vorbea de pereche de cercei) ori se face plangere la politie iar dupa o discutie amiabila in contradictoriu si fiind in intarziere la munca am platit cercelul ,au facut o copie dupa bonul fiscal si am plecat.In drumul de la iesirea din magazin pana la "camera de interpelare" (care era de fapt o camera de depozitare) agentul care pusese mana pe prietena mea imi spune "vezi poate ma inpiedic in tine".In acceasi zi acasa am trimis online o reclamatie in legatura cu comportamentul acelui agent si modul in care sa desfasurat perchezitia, mentionand ca am fost si eu "sfatuit" sa scot tot ce am in buzunare,toata actiunea fiind mereu sub amenintarea "ori sunam la sectia 4",plangere la care am primit raspuns de la o persoana care nu stiu ce pozitie ocupa in cadrul companiei in care imi prezinta iarasi ca prietena mea a furat cerceii dar ambalajul a fost gasit intr-o pereche de blugi (aceasta fiind a 3a varianta) si ca oricum detaliile le stie prietena mea care a furat si conform art.228 este furt calificat si va depune plangere la politie."furtul" s-a desfasurat pe data de 16.01, eu am primit raspunsul pe data de 19.01,astazi suntem in 31.01,intrebarea mea este ce probleme pot apare acum desi in magazin am facut ceea ce agentii ne-au spus sa facem,adica sa achitam si sa plecam ca sa nu sune la politie, si ce putem face ca sa prevenim alte persoane sa li se intample asa ceva.
Cel mai recent răspuns: ContSters343833 , utilizator 23:16, 31 Ianuarie 2015
Chiar daca s-a recuperat contravaloarea acelui produs presupus ca ar fi fost sustras de prietena dumneavoastra din magazin, fapta este incriminata ca fiind furt calificat. Pentru aceasta daca exista inregistrari pe camerele de filmare din magazin in care ati fost surprinse actionand in sensul celor reclamate, cu siguranta se va forma un dosar penal. In cursul procesului penal se pot lua chiar masuri preventive. Se va emite citatie catre persoana suspecta pentru a se prezenta la organele de politie in vederea audierii si se poate shiar ajunde in instanta pentru judecarea faptelor. Este foarte posibil sa fie nevoie de consultarea unui avocat in speta aceasta.
Fapta constituie furt si daca s-a depus plangere penala se va face dosar penal.
Nu va ajunge insa la inchisoare si nici cazier nu cred ca va avea.
in schimb au trecut de atunci mai mult de 11 zile de cand am primit acel raspuns si nu sa primit nici o citatie ,nu s-au luat nici date nimic, iar de la magazin atunci ni s-a zis ca nu se va depunde nici o plangere....se mai poate depunde si acum plangere desi a trecut un interval de timp ?Daca eu am fost cu ea in magazin in acel timp se pot lega si de mine ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
cloudabz, utilizator
Prietena avea sau nu asupra ei un obiect sustras din magazin? Din ce ati povestit se intelege ca agentii au gasit exact ce v-au informat ca au observat pe camerele de supraveghere. Ati mentionat ca avea un cercel deoarece se pierduse perechea.
Nu cumva cerceii despre care agentii au afirmat ca au fost furati erau acelasi model cu cei care s-au desperecheat?

Cerceii au fost cumparati din acelasi magazin?
Daca exista indicii ca dv aveati cunostinta de acea fapta sau ati manifestat opozitie in scopul sprijinirii faptuitorului puteti fi acuzata de complicitate la furt sau tainuire.daca versiunea dumneavoastra este cea adevarata este foarte simplu sa prezentati organelor de politie bonul fiscal din ziua achizitionarii anterioara incidentului. E foarte simplu insa daca exista inregistrari video care probeaza furtul nu mai este relevata versiunea dv.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2015
ContSters82289, utilizator

Alte discuții în legătură

Confidențialitatea clientului unei case de amanet: au dreptul angajații să divulge informații despre cei cu care au contract? Anda32 Anda32 Vreau sa va întreb în legătură cu confidențialitatea clientului cu angajata de la amanet. Angajata de la amanet are dreptul sa divulge informații despre ... (vezi toată discuția)
Furt kaufland vadimas1 vadimas1 Vineri mi-am cumpărat o husa de la Gsm bonul de la husa l-am aruncat Simbata plec la kaufland după ceva si zaresc pe un raft huse pentru telefonul meu (in ... (vezi toată discuția)
Distrugere Radu_Andrei Radu_Andrei Buna ziua , Am mai multe intrebari , daca se poate sa ma ajutati ! Prietena mea a fost condusa la sectia de politie in urma sesizarii de catre Carrefour ca ... (vezi toată discuția)