avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 226 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere

Buna ziua ,

Am mai multe intrebari , daca se poate sa ma ajutati ! Prietena mea a fost condusa la sectia de politie in urma sesizarii de catre Carrefour ca aceasta ar fi deteriorat un ambalaj de la o jucarie !
In fapt aceasta a incercat sa sustraga anumite bunuri (2 pixuri si o antena tv) , le-a pus in geanta dar in cele din urma le-a lasat in magazin.Pe langa acestea intentiona sa cumpere o jucarie dar s-a razgandit din cauza pretului si a lasat-o inapoi la raft. La iesirea din magazin (la casa) dupa plata cumparaturilor a fost condusa intr-un birou pentru perchezitie , nu a fost gasit nimic asupra sa dar i s-a adus la cunostinta DOAR ca a deteriorat un ambalaj din care lipsea un obiect (fapt negat de prietena mea , ea spune ca i-a adus alt ambalaj nu acela pe care intentiona sa-l cumpere). A fost condusa la sectia de politie , amprentata fotografiata luandu-i declaratie , in care a mentionat ca nu a deteriorat nimic , ca acela nu era ambalajul la care s-a uitat ea.
Domnii politisti i-au dat crezare prietenei mele , au spus ca nu se va intampla nimic , dar anchetatorul a spus ca va inainta "cazul" la judecatorie unde cei de la Carrefour vor avea obligatia sa probeze cu camerele de luat vederi !
Intrebarile mele sunt urmatoarele : Daca nu s-a gasit niciun obiect sustras , dar pe camera se vede ca a bagat in geanta , dar le-a scos ulterior , se poate acuza de ceva? In cazul distrugerii unui ambalaj este fapta penala? Care este incadrarea acesteia ? Trebuie contactat un avocat? A procedat corect ca i-a lasat pe domnii politisti sa o amprenteze , fotografieze si sa-i ia declaratie? Ce poate face in acest caz?


Multumesc pentru raspunsuri anticipat !
Cel mai recent răspuns: Radu_Andrei , utilizator 14:03, 5 Decembrie 2013
Prietena dvs este cunoscuta cu antecedente? pentru un ambalaj deteriorat sa fi condus la politie si amprentat, este cam mult, poate nu relatati totul, oricum nu vad ce sa pateasca daca descrierea este reala.
Nu are antecedente , tot ce v-am relatat este real si complet !

Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt din magazin Crina1234 Crina1234 Buna ziua!in 29 iunie 2013 am fost impreuna cu prietenul meu la un supermarket sa facem cumparaturi.Pentru ca nu aveam bani suficienti am sustras din magazin o ... (vezi toată discuția)
Furt calificat Irina029 Irina029 Buna ziua.Am si eu o intrebare.In urma cu cateva zile o prietena a trecut pe la un magazin din Bucuresti pentru a schimba 2 per de incaltaminte.Magazinul din ... (vezi toată discuția)
Furt din supermarket kalikali kalikali ieri un prieten a fost prins de catre angajatii carrefour furand o parte dintr-un obiect in valoare de 10 lei. a fost dus intr-o camera,i sa cerut buletinul,i ... (vezi toată discuția)