Buna ziua!in 29 iunie 2013 am fost impreuna cu prietenul meu la un supermarket sa facem cumparaturi.Pentru ca nu aveam bani suficienti am sustras din magazin o crema si un mixer in valoare de 130ron.la iesire am fost opriti de agentii de paza care ne-au condus intr-o incapere pentru un control.Am recunoscut fapta, am vrut sa sun pe cineva sa ne imprumute bani sa achitam produsele, dar cei de acolo au chemat politia.Am dat declaratii si am zis ca regretam ceea ce am facut.Politistul ne-a asigurat ca avand in vedere ca e prima abatere, ca eu sunt medic rezident, iar prietenul meu e student la medicina , va face tot posibilul sa primim doar o amenda.Ne-a mai spus si ca in mod normal procedura era sa mergem la sectie sa ne amprenteze si sa ne fotografieze dar ca nu e cazul pentru ca isi da seama ca am gresit si ca regretam cele intamplate.Bunurile au ramas acolo si ne-au lasat sa plecam urmand sa fim anuntati prin telefon despre cum evolueaza lucrurile.Intrebarea mea este care sunt consecintele reale ale faptei?Mi s-a parut ca politistul ne compatimea oarecum si mi-e teama sa nu ne fi minimalizat consecintele de mila sau ceva...nu stiu...
Ce ati facut dvs se cheama furt si se pedepseste cu inchisoarea, dar intr-adevar este posibil ca procurorul sa dispuna NUP si o amenda administrativa raportat la gradul de pericol social redus al faptei.