avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema administrator bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema administrator bloc

Buna ziua, ce as putea si unde as putea sa ma duc in privinta administratorei, datorita faptului ca exista anumite nereguli la facturi.Ca de exemplu un apartament cu 3 camere , 2 persoana, mi-a venit factura pe luna martie 600 de lei , dansa socotind un amortizor de usa, pe numarul de camere..eu stiind ca se considera plata dupa numarul de persoane, in privinta amortizorului.
Administratora si-a atribuit un salariu fara cunostiinta locatarilor si a numit un cenzor fara a avea acordul nostru. Dansa are salariul de 750 de lei muncind doar 8 ore pe luna.Persoanele cu centrala nu platesc partile comune insemnand caldura + teava principala a apei. Anul acesta mi-am calculat intretinerea intr-o luna cu toate cheltuielile, iar factura era incarcata cu 52 de lei.
Exista mult prea multe nereguli si vreau sa iau masuri .
Unde ma pot adresa?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dr.Virgil Dan Amza , Evaluator 23:06, 1 Mai 2015
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie
2-Administratorul de imobil este angajat al asociatiei de proprietari cu limita de competenta de executie hotarari/decizii dispuse de adunarea generala.presedinte si comitetul executiv
3-Sesizati oficial presedintele de asociatie prin contestarea valorii impuse in lista de intretinere in termen de 10 zile de la afisarea acesteia,in temeiul disp HG nr 1588/2007 art 12 A al c si d
Presedintele de asociatie are obligatia sa raspunda la contestatie in termen de 7 zile
4-
dansa socotind un amortizor de usa, pe numarul de camere..eu stiind ca se considera plata dupa numarul de persoane,

Conform disp in vigoare
HG nr 1588/2007 ART. 43
Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate, în functie de suprafata utila a
apartamentelor si a spatiilor cu alta destinatie decât aceea de locuinta, reprezinta
cheltuielile efectuate pentru administrarea, întretinerea, repararea, exploatarea si, dupa caz,
consolidarea partilor de constructii si instalatii din condominiu aflate în proprietate comuna.
ART. 44
(1) Cheltuielile pe cota-parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei cu
privire la proprietatea comuna, cu privire la: fondul sau fondurile pentru lucrari de întretinere,
service, reparatii si, dupa caz,de consolidare, reabilitare, eficienta energetica,
modernizare la partile de constructii si instalatii aflate în si pe proprietatea comuna, astfel
cum este descrisa în cartea tehnica a constructiei si în acordul de asociere: subsolul;
conductele de distributie si coloanele instalatiilor de apa, canalizare, încalzire, energie
electrica; casa scarii; podul; spalatoria; uscatoria; terasa; ascensorul; interfonul -partea de
instalatie de pe proprietatea comuna; centrala termica proprie; crematoriul; tubulatura de
evacuare a deseurilor menajere; structura de rezistenta; fatadele; acoperisul si altele
asemenea, conform prevederilor din acordul de asociere; personalul angajat sau contractat
al asociatiei: salarii sau remuneratii pentru administrator, contabil, casier, instalator,
electrician, portar, cheltuieli pentru curatenie etc.; indemnizatii acordate membrilor
asociatiei de proprietari ori persoanelor alese: presedintele, membrii comitetului executiv
si ai comisiei de cenzori; prime; credite bancare; contracte sau polite de asigurari; alte
servicii administrative catre proprietatea comuna.

Ultima modificare: Joi, 30 Aprilie 2015
ynocentta, utilizator
Amortizorul nu se calculeaza nici dupa numarul de camere, nici dupa numarul de persoane: se calculeaza dupa cota indiviza de proprietate...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie = administrator Mochiba Mochiba Buna ziua, Cateva detalii privind situatia mea: - in cazul unui imobil unde detin o garsoniera asociatia de proprietari este condusa de administratora ... (vezi toată discuția)
Administratora a cheltuit banii din fondul de reparatii androidu androidu Buna seara. Am cerut scris , in calitate de locatar al blocului, catre administratora sa mi dea un raport, cu situatia de la fondul de reparatii de pe un an ... (vezi toată discuția)
Furt prin supraevaluarea tuturor serviciilor si cheltuielilor de catre presedintele blocului si administrator MarioRicardo MarioRicardo Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva cu un sfat in privinta cadrului legal si anume ce demersuri trebuie sa fac impotriva Presedintelui si ... (vezi toată discuția)