avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenire

BUNA ZIUA

As dori sa stiu, ce acte imi sunt necesare pentru intocmirea unui document de proprietate ( act de vinzare-cumparare -daca este posibil ,certificat de mostenitor sau orice alt act juridic ) in cazul in care unul dintre parinti a decedat (tata) , iar noi suntem patru frati, dintre care trei in viata. Mentionez ca fratele care a murit are un copil - are si el dreptul la mostenire? Cat au dreptul fiecare in parte ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:00, 30 Iunie 2009
Cum tatal a decadat, bunurile acestuia proprii si cota sa din bunurile comune se impart astfel:
1/4 - sotia supravietuitoare
3/4- descendentii....toti frati. in cazul fratelui decedat, problema este cand a decedat inainte sau dapa tata. Daca a murit inainte la mostenire vine doar copilul, prin reprezentare ....in cota egala cu fratii tatalui. Daca a murit dupa tata, in locul lui la mostenire vine copilul si sotia supravietuitoare.
Da, daca exista sot supravietuitor.
Cautati un avocat si puteti merge la instanta.
buna ziua.am si o situatie de lamurit e ceva mai complicat,cel putin mie asa mi se pare.este vorba tot despre un drept de mostenire,al meu ca si copil infiat.am aflat de aproape un an desi eu am 22 de ani.iar de vreo 2 ani nu ma mai inteleg deloc cu parintii pretind ei ca din cauza prietenului da nu-mi dau seame ce i-a determinat asa mult ca nici la nunta nu vor sa vina.ce ma intereseaza este daca pot sa mi cer drepturile acum cat sunt ei in viata.ei au doua apartamente.pe unul sunt si eu in act alaturi de ei presupun ca avem cate 33% dar pe celalat din cate stiu nu sunt trecuta in acte . am dreptul si la cel de al doilea???cum trebuie sa procedez???in cazul in care intentez partajarea la cel pe care sunt in acte avand o valoare de aproximativ 1,2 miliarde iar ei neputandu-mi da suma de bani ceruta si apeleaza la vanzarea celui de al doilea o pot face fara a avea vreun drept si eu?????
Dreptul la mostenire isi produce efectele doar dupa decesul unuia dintre parinti.
Potrivit legii, nu aveti niciun drept de coproprietate sau de proprietate in prezent.
Atat timp ce pe actele unui apartament sunteti trecuta in calitate de coproprietar aveti dreptul sa solicitati iesirea din indiviziune.
In ceea ce priveste celalalt apartament, momentan nu aveti nici un drept

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Mosteniri,succesiune-noul cod civil babotzi babotzi Buna ziua ! Soti casatoriti legal,fara copii.Au ca bun comun,realizat in timpul casatoriei,prin cumparare un imobil-casa+curte. Sotia a mostenit ,conf. legii ... (vezi toată discuția)