avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de mostenire

BUNA ZIUA

As dori sa stiu, ce acte imi sunt necesare pentru intocmirea unui document de proprietate ( act de vinzare-cumparare -daca este posibil ,certificat de mostenitor sau orice alt act juridic ) in cazul in care unul dintre parinti a decedat (tata) , iar noi suntem patru frati, dintre care trei in viata. Mentionez ca fratele care a murit are un copil - are si el dreptul la mostenire? Cat au dreptul fiecare in parte ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 12:00, 30 Iunie 2009
in privinta apartamentului unde sunteti trecuta si dvs ca si coproprietar , puteti solcita in instanta iesirea din indiviziune .
ulterior puteti vinde cota-parte din acest imobil unei terte persoane sau chiar parintilor dvs. , asta daca doriti .
in ce priveste cel de-al doilea imobil, momentan nu aveti nici un drept.
doar in momentul decesului unuia dintre parinti , veti avea dreptul la o cota-parte din imobilul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masa succesorala teodorudaniela teodorudaniela Buna seara! Tatal meu a murit acum 12 ani.Noi suntem 3 frati,iar mama traieste .Nu am facut masa succesorala dupa tata si nici nu stim exact ce bunuri a avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune , se poate vinde un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori sabrina1980 sabrina1980 Buna seara , ar putea sa se vanda un imobil fara acordul unuia dintre mostenitori ex tata si sora vrea sa vanda eu nu , o pot face fara mine ? (mama find ... (vezi toată discuția)
Mosteniri,succesiune-noul cod civil babotzi babotzi Buna ziua ! Soti casatoriti legal,fara copii.Au ca bun comun,realizat in timpul casatoriei,prin cumparare un imobil-casa+curte. Sotia a mostenit ,conf. legii ... (vezi toată discuția)