avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Refuz acord CI
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Refuz acord CI

Ce trebuie facut in cazul in care sotul (proprietar- avans inaintea casatoriei) paraseste locuinta de cca 4 ani,sotiei(care locuieste in continuare in apartament - timp in care a platit toate obligatiile legate de impozite,intretinere etc) ii expira CI si se loveste de refuzul sotului de a isi da acordul de luare in spatiu? Ce trebuie sa faca sotia pentru a obtine o CI valabila?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:08, 4 Mai 2015
CI provizorie se poate elibera daca din toate actele necesare pt CI lipseste cert de casatorie in original(exista doar copie)+prezenta proprietarului? Ce este cu Anexa 14? Este deajuns sa vina politistul si sa constate ca sotia locuieste la adresa din CI expirata? Pana la urma care e diferenta intre actele ce trebuiesc prezentate pt CI si CI provizorie??
Ultima modificare: Vineri, 1 Mai 2015
marysab, utilizator
Carte de identitate provizorie se elibereaza cand solicitatorul nu poate prezenta toate actele pentru obtinerea unei CI cu termen lung.
Puteti obtine carte provizorie; la motivele cererii de eliberare scrieti ''lipsa dovada adresa de domiciliu + lipsa certificat de casatorie''.

Din pacate nu va foloseste Anexa 14 pentru ca locuinta nu e si proprietatea dvs.
multumesc mult pt raspuns...cu CI provizorie pot solicita eliberarea unui pasaport?
Da, puteti obtine pasaport cu CI provizorie. Sa luati cu dvs. si certificatul de nastere in original.
Dupa ce va faceti CI provizorie puteti cere de la Starea civila unde v-ati casatorit si un alt certificat de casatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare buletin dupa casatorie - gazda la care vom locui nu e inca proprietar (succesiune) mfb mfb Buna ziua, as avea nevoie cat mai repede de o solutie - cum sa imi innoiesc buletinul - in situatia urmatoare: - m-am casatorit si am luat numele sotiei, ... (vezi toată discuția)
Buletin fara certificatul de casatorie RENATINA RENATINA buna seara as vrea sa stiu cum pot sami fac buletinul lam pierdut in sicilia am venit acasa cu o foaie platita de la ambasada dar in romania supriza de cand am ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca constan constan Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la ... (vezi toată discuția)