ionutmorogan a scris:
Buna ziua, as avea o intrebare privind modalitatea de incadrare (angajare) a profesorilor de religie in scoli. Astfel, conform protocolului incheiat intre Ministerul Educatiei Nationale si Partiarhia Romana in data de 29.05.2014, profesorul de religie nu poate preda in scoli fara acordul chiriarhului.
========================================
Nu stiu ce-i cu "protocolul" asta, nu are nicio valoare juridica, stiu ca au fost niste discutii si au lasat-o balta, ca prea era de oaie.
Va rog sa luati nota de faptul ca "ora de religie" nu este ora de propaganda crestin ortodoxa, aceea se face numai la biserica. Deci Patriarhia, desi aspira la titlul de "biserica nationala", inca nu am reusit sa ne intoarcem in Evul Mediu, si s-o trecem in Constitutie. Iar daca suntem cumva intr-un sat dobrogean, cu multi musulmani, il lasam pe un habotnic, "validat" de BOR, sa le explice copiilor musulmani ca ei sunt necredinciosi si vor ajunge direct in iad daca nu se convertesc? Eventual cu parintii?
Chiar nu stiu de unde ati scos "tema" asta, asa, din plictiseala, ca prea am lalait-o zilele astea?