Acum dupa terminarea partajului , iesirea din indiviziune , a ramas ca si posibilitate de alimentare cu apa acladirii , osingura insytalatie la care nu se poate face separatia . Au venit au analizat si nu se poate , clar . Intre timp , aceasta instalatie a fost ocupata de celalat coproprietar , eu raminid pe dinafara . Acum : il pot chema in judecata pentru despagubire ca eu sa imi fac alta insytalatie , sau fac instalatia dupa care ii cer contravaloarea in urma unei expertize tehnic ??
da este comuna dar judecatorul nu a facut precizare in hotarire . acesta a pus un hidrofor , apometru si a aocupat . eu nu locuiesc acolo nu am fot prezenta . deci ce am de facut ?
este pe trenul ramas in indiviziune .
Ce aveti de facut este sa invocati art. 647 din codul civil intr-o actiune in instanta, cu privire la ingradirea folosintei dreptului dvs. de proprietate fortata (si eventual sa cereti si daune) , fie sa va racordati direct la retea si sa pretindeti jumatate din suma de la coproprietar (eventual tot in instanta).
Ca sa cereti daune este posibil, dar trebuie sa dovediti prejudiciul. Este mai comod sa va intelegeti, caci sunteti vecini si apoi o sa va urati toata viata.