avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Instalatie de apa ocupata de celalalt coproprietar- ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Instalatie de apa ocupata de celalalt coproprietar- cum procedez?

Acum dupa terminarea partajului , iesirea din indiviziune , a ramas ca si posibilitate de alimentare cu apa acladirii , osingura insytalatie la care nu se poate face separatia . Au venit au analizat si nu se poate , clar . Intre timp , aceasta instalatie a fost ocupata de celalat coproprietar , eu raminid pe dinafara . Acum : il pot chema in judecata pentru despagubire ca eu sa imi fac alta insytalatie , sau fac instalatia dupa care ii cer contravaloarea in urma unei expertize tehnic ??
Cel mai recent răspuns: ContSters355039 , utilizator 22:02, 2 Mai 2015
angela5000 a scris:

Intre timp , aceasta instalatie a fost ocupata de celalat coproprietar , eu raminid pe dinafara .

Cum adica "a fost ocupata", era a dvs. initial sau la partaj nu s-a pus in discutie si era in partea lui?
da este comuna dar judecatorul nu a facut precizare in hotarire . acesta a pus un hidrofor , apometru si a aocupat . eu nu locuiesc acolo nu am fot prezenta . deci ce am de facut ?
este pe trenul ramas in indiviziune .
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
ContSters355039, utilizator
Ce aveti de facut este sa invocati art. 647 din codul civil intr-o actiune in instanta, cu privire la ingradirea folosintei dreptului dvs. de proprietate fortata (si eventual sa cereti si daune) , fie sa va racordati direct la retea si sa pretindeti jumatate din suma de la coproprietar (eventual tot in instanta).
da ma racordez la retea si cer daune . ok multumesc
Ca sa cereti daune este posibil, dar trebuie sa dovediti prejudiciul. Este mai comod sa va intelegeti, caci sunteti vecini si apoi o sa va urati toata viata.

Alte discuții în legătură

Pot cere si daune pentru dreptul de folosinta in aceste conditii? ContSters359348 ContSters359348 Pe terenul aflat in indiviziune , trece o conducta care alimenteaza imobilul cu apa potabila . Aceasta conducta este folosita numai de catre coproprietari . ... (vezi toată discuția)
Iesirea din indiviziune ionela1965 ionela1965 Buna seara, va rog sa-mi spuneti cum pot iesi din indiviziune dupa succesiunea facuta dupa moartea mamei in urma cu 3 ani, suntem 3 frati si tatal , fratii nu ... (vezi toată discuția)
Bransament apa rece din coloana blocului(dupa apometru apa nova) abrassu abrassu Buna ziua Locuiesc intr-un bloc tip vila,pe scara sunt 11 apartamente cu al meu,de ceva vreme numai am presiune la apa rece,sunt singurul cu aceasta ... (vezi toată discuția)