avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesirea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesirea din indiviziune

Buna seara, va rog sa-mi spuneti cum pot iesi din indiviziune dupa succesiunea facuta dupa moartea mamei in urma cu 3 ani, suntem 3 frati si tatal , fratii nu locuiesc la adresa cu pricina doar eu,am mari probleme din aceasta cauza, cand traia mama eu am vandut apartamentul si m-am mutat la parinti cu acordul ambilor, amcheltuit bani ridicand 2 camere si un hol, m-am racordat la gaze ,apa (pr bani mei si actele pe numele tatalui fiind propietar , dupa care mi-a taiat lumina si aici am cerut prin notariat acordul de ma racorda si la lumina) apoi a oprit apa si am fost nevoita acum 2 luni sa fac inprumut la provident sa dau 25 milioane sa ma racordez si la apa din nou,avand acordul nu prin notariat pt. racord gaze acum am primit o somatie de la el prin executor ca in termen de 10 zile sami iau instalatia de gaze dupa propietatea lui ca ma da in judecata si imi cere si daune, intrebarea1 poate sa-mi ceara acest lucru daca noi nu am iesit din indiviziune si 2 orice persoana fizica pote sa se duca la un executor fara probe sau hotarare judecatoreasca sa ceara o executie silita si 3 cum trbuie sa prcedez trbuie sa merg la tribunal sa pot optine inpreuna cu frati jumatatea curti. nu stiu daca m-am facut inteleasa poate nu am stiut sa explic dar nu stiu ce sa mai fac va rog sa imi dati un sfat.
va multumesc:">
Cel mai recent răspuns: ionela1965 , utilizator 22:31, 4 Septembrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati explicat foarte bine..da, trebuie sa faceti succesiunea si dupa aceea sa cereti iesirea din indiviziune.. de asemenea, aratati ca cele 2 camere sunt proprietatea dvs, ca ati avut acordul parintilor cand le ati edificat, chiar daca tatal dvs acum numai recunoaste asta.. se poate proba,ca doar nu ati vandut apartamentul si ati ridicat de nebuna camerele in curtea lui, fara acordul lui..ar fi bine sa va faceti rolul separat.. ar fi multe de facut... cel mai bine angajati-va un avocat.. eventual ttrageti cu ochiul si la mesageria dvs privata de pe acest site...;)poate va abordeaza careva.. din ce localitate sunteti?B-)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspuns la itnrebari:
1)Nu, pentru ca sunteti in indiviziune;
2)Executorul v-a trimis o notifiare, nu o somatie;
3)Formulati actiune de partaj la jduecatorie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
facere de iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca.
din bucuresti
va multumesc tuturor am sa scriu exact ce scrie pe acea foie .
notificare

subsemnatul numele tatalui meu adresa va somez ca in termen de 10 zilee sa retrageti si demontati instalatia de gaze de pe teritoriul propietati mele blabla in caz contrar ma voi adresa instantei pentru a cere despagubiri avand in vedere ca nu v-am dat acordul de a trece cu instalatia prin curtea mea.
asta scrie pe acea hartie stampilata de executor, dar el minte deoarece in 2003 fara aprobarea lui ca propieter nu puteam sa ma racordez la gaze, si succesiunea am facut-o eu pe bani mei si nu a participat cu nici un ban si platesc impozit pe cei 50 m patrati adica cele 2 camere si hol

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta si bunuri viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Ma aflu in urmatoarea situatie:locuiesc impreuna cu fratele si mama intr-o casa compusa din 6 camere cu dependinte aferente, 2 camere t fiecare, cu intrari ... (vezi toată discuția)
Succesiune greu de facut din cauza unuia dintre mostenitori viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 Buna ziua.Santem 3 frati .Tatal nostru a decedat in 1995 si la acea vreme am facut succesiunea, avand certificat de mostenitori mama si trei frati.Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune imobil mostenit cl710521 cl710521 Buna seara, am mostenit de la parinti, impreuna cu fratele meu, o casa si terenul aferent si am agreat impreuna solutia iesirii din indiviziune la notar. ... (vezi toată discuția)