avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurare locuinta si bunuri
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurare locuinta si bunuri

Ma aflu in urmatoarea situatie:locuiesc impreuna cu fratele si mama intr-o casa compusa din 6 camere cu dependinte aferente, 2 camere t fiecare, cu intrari separate, racordati la gaze, eelctrica, apa canal separat, dar nu santem iesiti din indiviziune(practic nu exista o delimitare a propietatii ramase. in urma decesului tatalui)Afara de cele 3 familii mai este un mostenitor(sora) astfel ca ,conform certificatului de mostenitor mama are 1/2 partea dansei +1/4 :fratele 1/4;sora 1/4 si subsemnatul 1/4.Problema care se pune : avem obligatia sa incheim polita de asigurare a locuintei??si pt ce suprafete?/ Eu personal am incheiat din 1990 pana in prezent asigurare pt 60 mp locuinta in care locuiesc efectiv (din 170 mp cat are toata constructia) In caz de calamitate sau alte dezastre cum ,cui si daca se acorda despagubire.Multumesc pt atente.:-/

Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 23:38, 21 Iunie 2011
Dv. primiti despagubire pe suprafata asigurata....conform contractului!!!
Asigurarea se face pe numele titularului din contractul de proprietate si suprafata mentionata in acel contract.
Am fost clar nu exista act de propietate decat certificat de mostenitor (4 mostenitori din care 3 locuiesc fara afi iesiti din indiviziune.Este obligatoriu ca toti cei 3 sa faca contract de asigurare obligatorie pt locuinta, sau face cel care are cota mai mare??Eu personal am facut pt suprafata in care locuiesc, de pe vrema cand parintele traia, si am ramas in acelasi spatiu, am incheiat asigurare pt 60 mp .dar ceilalti ua obligatia de asi asigura propietatea impotriva dezastrelor naturale etc??
Sincer sa fiu ati platit banii degeaba pt acea asigurare pt ca daca ati fi avut un eveniment nu ati fi fost despagubit. Atata timp cat succesiunea nu a fost facuta nu se poate stabili cine este proprietarul de drept. Dupa dezbaterea succesiunii , fiecare poate sa-si faca asigurarea pe partea care ii revine. Se mai poate recurge si la un compromis in sensul ca asigurarea sa fie facuta pe numele mamei care detine cea mai mare parte si fiecare sa plateasca proportional partea ddi prima de asigurare si tot asa in caz de despagubire sa primeasca proportional cu partea din prima platita ( actele casei fiind acum pe numele mamei)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen succesiune Viorel52 Viorel52 Buna seara.Problema este in felul urmator: tatal meu a decedat in 1968,mama in 1983.Mostenitori fiind eu si sora mea.Dupa moartea mamei,in 1984 am facut ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)