avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... sotia supravietuitoare nu plateste intretinerea unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

sotia supravietuitoare nu plateste intretinerea unui ap. in care locuieste singura si care este mostenire parinteasca al sotului decedat. Sotia supraviet are si o propietate personala care este inchiriata. Sotia supravietuitoare blocheaza ap. si cere

In urma decesului tatalui G., la 1 mai 1997, am dezbatut succesiunea, mama L, fratele Ms si sora Ma, adica subsemnata, pentru un apartament propietatea parintilor, in baza actelor de propietate ale ap., am obtinut un certificat de mostenitor, unde avem cote parti din drept, mama, fratele si sora (eu)
In ianuarie 1998, fratele s-a casatorit cu E. Au locuit intr-un ap.propietatea mea, pana in anul 2007, cand s-au mutat in apartamentul parintesc de 4 camere si au locuit impreuna cu mama. Lui E, i s-a facut domiciliul la adresa sotului ( a fratelui), in imobilul de 4 cam.!
La 9 sept.2010, fratele meu, Ms a decedat.
La 26 dec.2011, mama a decedat.
E, sotia fratelui, de la decesul mamei locuieste singura in apartamentul parintesc.
A platit cota de intretinere pentru doua luni, dupa care, NU a mai platit nimic.
Subsemnata, sora sotului ei, am chemat-o la notariat, dar nu s-a prezentat.
Am Incheiere de certificare de neprezentare.
Am declaratie de acceptare tacita a succ.pt.fratele meu.
Am certificat de calitate de mostenitor dupa mama.
E, cumnata, dupa mine, a facut si ea acceptarea tacita a succ. dupa sot (frate)
E, cumnata, este si propietara unei garsoniere, dobandita in timpul casatoriei, in 2007.
E, cumnata, mi-a blocat apartamentul parintesc, din luna iunie ac. nu mai pot intra in el absolut deloc !.Am facut doua plangeri la politie, in care s-a angajat ca se va purta civilizat, dar degeaba, a mintit in continuare.
Problema este ca mai si pretinde de la mine plata intretinerii din februarie ac.!
Asociatia de propietari mi-a trimis o somatie pe numele meu, ca propietar, sa platesc datoria catre ia ! La asociatie nu ar trebui sa figureze in cartea de imobil, E, care are domiciliul acolo ? Nu se formeaza un raport juridic intre locatara E si asociatie ?
1. Asociatia nu trebuia sa trimita somatia pe numele locatarului ?
Actele doveditoare ale propietatii sunt cele mentionate:contractul ap., pe numele parintilor; certificatul de most. in urma decesului tatalui, unde figureaza mama, fratele si sora, adica subsemnata. In prezent, in viata, mai sunt doar eu ! Mai am acceptarea tacita pt.fratele meu, calitate de most. in urma mamei, dovada neprezentarii cumnatei la notariat si o somatie de plata a intretinerii, pt.locuinta parinteasca, unde eu nu am locuit.Am domiciliul in alt ap, iar in fapt locuiesc in jud Ilfov, unde fac naveta cu trenul.
Intrebare:
2. Ce drepturi legale am ? Politia ce obligatii are ?, nu o poate soma sa pot intra oricand in apartament ?, sa lase ap. neblocat ?
3. Cum trebuie sa actionez pentru a scapa de fosta cumnata din apartamentul parintesc si sa o oblig sa-si plateasca obligatiile,adica ceea ce a folosit! , stiind ca are si o alta propietate personala!? care este inchiriata si din care obtine venituri !!!!!
4. O actiune de evacuare cu poprire pe salariu sau chiar scoaterea la licitatie a propietatii ei ?? sau aceasta nu se poate, deoarece nu este dezbatuta succesiunea dupa fratele meu ?
5. Sau fac o actiune in justitie pt.dezbaterea succ si in cadrul acestei actiuni, de urgenta, in camera de consiliu cer evacuarea ei ? Mentionez ca aceasta cale este f. dificila pt.mine, deoarece nu am banii pt.taxa de timbru, suma ce reprezinta min 3% din val de circulatie a bunurilor aduse la masa succ.!!!!
6. Am o cale separata, neconditionata de deschid.succ?, de a o da afara din casa si de a o obliga sa-si platesca intretinerea???? Multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 23:38, 30 Octombrie 2012
Pentru a rezolva problemele va trebui facut partajul succesoral.
Alte solutii efective nu aveti.
Buna seara. Cumnata dvs nu este singura proprietara a imobilului in care locuieste, poate acesta este si motivul Pt care invoca pretentia de a plati si dvs intretinerea Pt cateva luni. Singura solutie este sa solicitati partajul succesoral in instanta si iesirea din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire si despagubire sulta sulta Mama mea locuieste impreuna cu cumnata mea si cei doi copii ai ei, unul minor si unul major(ai cumnatei), fratele meu fiind decedat. Si tatal meu este decedat. ... (vezi toată discuția)
Acte valabile de acceptare tacita a succesiunii cga43 cga43 Fratele A si B au un diferend dupa moartea parintilor in ce priveste impartirea bunurilor imobile: un ap. de 3 camere si un ap. de 2 camere. Mama decedata in ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune complicata yuli29 yuli29 buna ziua ma numesc iulian si as avea nevoie de cateva lamuriri.in anul 2012 mama mea a vandut un ap de propietate nepercepand suma integrala cu o diferenta ... (vezi toată discuția)