avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire, succesiune complicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire, succesiune complicata

buna ziua ma numesc iulian si as avea nevoie de cateva lamuriri.in anul 2012 mama mea a vandut un ap de propietate nepercepand suma integrala cu o diferenta deplata de catre cumparatori cu termen de finalizare 1 an adica 2013 propietarii nu au respectat timpii si intre timp mama a decedat in 2014 noi suntem 4 frati din care unul decedat in alt judet noi care am ramas de bun acord am cerut succesiunea de oare ce mama nu a mentionat pe nici unul in act pt fratele nostr decedat deja din inaintea mamei am prezentat certificatul de deces al lui si al sotiei lui si anexa 24 prin care rezulta ca nau mostenitori si nici bunuri copii nu au pentu ca nu puteau sa aiba dar notarul unde mama noastra a facut actul acela ne trimis la un alt notar di jud. de apartenenta a fratelui decedat sa cerem un certificat de calitate pt noi e imposibil de facut ne cunoscind mai pe nimeni din fam sotiei fratelui meu am putut procura doar certificatele de deces a amindouara si anexa 24 prin care rezulta ca nau mostenitori cum am putea proceda sa putem sa recuperam suma de bani restanta asi dori un raspuns cit mai sincer va multumesc
Cel mai recent răspuns: yuli29 , utilizator 06:57, 22 Octombrie 2014
Nu trebuie sa cunoasteti pe cineva acolo. Mergeti in localitatea unde a decedat fratele dvs, la orice notar, cu actele pe care le aveti (certificat de deces al fratelui, Anexa 24, si actele dvs de identiate (buletine, cerificate de nastere) si certficate de deces ale parintilor, si solicitati un certificat e calitate de mostenitor.
Daca aveti de recuperat diferenta de pret de la apartament, trebuie sa va grabiti sa faceti toate demersurile, sa nu se prescrie dreptul la actiune.
Daca nu reusiti singuri, consultati un specialist care sa va ajute.
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
av_silvia_margineanu, utilizator
E bine sa va consultati si cu alti notari.
da sa facem certifiticatul de calitate neau cerut sa aducem toate neamurile sotiei fratelui meu si noi chiar nui cunoastem deloc nu stim unde sai gasim nu ne cunoastem deloc o alta cale nu mai este
am fost si la alti notari si sunt toti vagi in explicati doar sa le platesti consulenta
Eu am senzatia ca va trimite cineva dupa potcoave de cai morti si nu pricep de ce.

O persoana poate mosteni daca EXISTA la momentul deschiderii succesiunii. (957 NCC)

Momentul deschiderii sucesiunii mamei dvs este clipa morţii (mostenirea unei persoane se deschide in momentul decesului acesteia - art 954 alin 1 NCC).

La momentul decesului mamei dvs., fratele dvs. era ... deja decedat

Un mort este o persoana care ...nu mai EXISTA / nu indeplineste conditia EXISTA.
Fratele dvs. decedat nu vine la mostenirea mamei dvs. fiindca NU EXISTA.

Totusi, la mostenirea mamei dvs. ar fi putut sa vina - in locul fratelui dvs. decedat - copiii acestuia...daca ar fi EXISTAT. Dar nici acestia nu indeplinesc conditia EXISTA.

Singura preocupare a notarilor ar fi putut sa fie existenta vreunui copil al fratelui dvs. in burta mamei lui. (copil conceput). Dar si aici cred ca ne-ar putea ajuta un plod care nu mai crede in barza ...cu un calcul pe ... 9 degete.

Sunteti 3 frati (3 mostenitori) Al patrulea NU EXISTA. (si nici nu are cine sa vina la mostenire in locul lui prin reprezentare).

E ceva vag in explicatia de mai sus!?
Ultima modificare: Marți, 21 Octombrie 2014
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu plata in rate, proprietar decedat, recuperare diferenta yuli29 yuli29 buna ziua ma numesc iulian si as avea nevoie de cateva lamuriri.in anul 2012 mama mea a vandut un ap de propietate nepercepand suma integrala cu o diferenta ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Mostenitor decedat, cui ii platesc datoria? cristinabirche cristinabirche Buna ziua In urma iesirii din indiviziune s-a stabilit sa platesc o suma de bani(sulta) catre fratele meu care a decedat anterior deschiderii ... (vezi toată discuția)