Buna ziua.Santem 3 frati .Tatal nostru a decedat in 1995 si la acea vreme am facut succesiunea, avand certificat de mostenitori mama si trei frati.Anul acesta a decedat si mama , si eu impreuna cu fratele locuim in casa parinteasca, (pe care evindent am imbunatatit-o -termopane,rigisps, izolatie termica, gaze, apa , canalizare )am depus la notar anexa 24 pentru deschiderea succesiunii dar sora noastra ( care locuieste nu locuieste cu noi ) nu vrea sa mearga la notar sa perfectam actele si sa iesim din indiviziune sub nici o forma..casa are 6 camere 3 din caramida 3 din "paianta"..i-am propus tot felul de variante..sa isi aleaga ce camera doreste, sau sa ia terenul ramas neconstruit (suprafata totala a terenului 450 mp din care contruiti 170 ) nu vrea in ruptul capului, nu doreste sa iesim din indiviziune...Eu cu fratele dorim acest lucru , pentru ca aici locuim de cand ne-am nascut si trebuie sa investim, sa schimbam acoperisul (casa este din 1968 )..si daca investim alti bani e normal sa stim pe ce investim...I-am spus ca o sa ma adresez in instanta ..a spus ca nici in instanta nu o sa se prezinte...va rog frumos sa imi spuneti ce este de facut ?? Daca ma adresez instantei pentru succesiune si iesire din indiviziune se poate pronunta fara prezenta surorii ?? daca o sa fie citata si nu se prezinta ce se intampla?? Cumnatul practic a influentat-o..nici bani nu doreste, nu poate sa inteleaga ca nu o da nimeni afara din aceasta propietate..ea spune ca doreste sa vina cand vrea la casa parinteasca ( ceea ce face, santem in relatii bune , vine in fiecare zi la "cafea", dar nu doreste sa impartim casa (eu cel putin am e adevarat acces separat pentru 2 camer in care stau din 1976 ( am bransament la Renel din 1978,la apa din 1978 la gaze din 1997 , curtea e comuna si accesul din strada e comun..In concluzie ce posibilitate am eu si fratele sa iesim din indiviziune , daca ea nu vrea sa mearga la notar si spune ca nici la instanta nu se va prezenta.O poate obliga instanta sa se prezinte? se judeca in lipsa? Multumesc mult pentru eventual sfat pe care mi-l veti da ..Va doresc o zi linistita
Cel mai recent răspuns:
sile2011 , utilizator
03:18, 15 Decembrie 2015