avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune greu de facut din cauza unuia dintre ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune greu de facut din cauza unuia dintre mostenitori

Buna ziua.Santem 3 frati .Tatal nostru a decedat in 1995 si la acea vreme am facut succesiunea, avand certificat de mostenitori mama si trei frati.Anul acesta a decedat si mama , si eu impreuna cu fratele locuim in casa parinteasca, (pe care evindent am imbunatatit-o -termopane,rigisps, izolatie termica, gaze, apa , canalizare )am depus la notar anexa 24 pentru deschiderea succesiunii dar sora noastra ( care locuieste nu locuieste cu noi ) nu vrea sa mearga la notar sa perfectam actele si sa iesim din indiviziune sub nici o forma..casa are 6 camere 3 din caramida 3 din "paianta"..i-am propus tot felul de variante..sa isi aleaga ce camera doreste, sau sa ia terenul ramas neconstruit (suprafata totala a terenului 450 mp din care contruiti 170 ) nu vrea in ruptul capului, nu doreste sa iesim din indiviziune...Eu cu fratele dorim acest lucru , pentru ca aici locuim de cand ne-am nascut si trebuie sa investim, sa schimbam acoperisul (casa este din 1968 )..si daca investim alti bani e normal sa stim pe ce investim...I-am spus ca o sa ma adresez in instanta ..a spus ca nici in instanta nu o sa se prezinte...va rog frumos sa imi spuneti ce este de facut ?? Daca ma adresez instantei pentru succesiune si iesire din indiviziune se poate pronunta fara prezenta surorii ?? daca o sa fie citata si nu se prezinta ce se intampla?? Cumnatul practic a influentat-o..nici bani nu doreste, nu poate sa inteleaga ca nu o da nimeni afara din aceasta propietate..ea spune ca doreste sa vina cand vrea la casa parinteasca ( ceea ce face, santem in relatii bune , vine in fiecare zi la "cafea", dar nu doreste sa impartim casa (eu cel putin am e adevarat acces separat pentru 2 camer in care stau din 1976 ( am bransament la Renel din 1978,la apa din 1978 la gaze din 1997 , curtea e comuna si accesul din strada e comun..In concluzie ce posibilitate am eu si fratele sa iesim din indiviziune , daca ea nu vrea sa mearga la notar si spune ca nici la instanta nu se va prezenta.O poate obliga instanta sa se prezinte? se judeca in lipsa? Multumesc mult pentru eventual sfat pe care mi-l veti da ..Va doresc o zi linistita
Cel mai recent răspuns: sile2011 , utilizator 03:18, 15 Decembrie 2015
Procesul se va judeca in lipsa sa, atata timp cat procedura de citare a dansei este indeplinita.
adresati-va initial unui notar, ulterior deschideti proces in instanta, daca nu se prezinta la notar.

totusi, poate gasiti o cale sa va intelegeti.. poate ca doreste si ea o camera macar din casa parinteasca ..
pacat cum se strica relatiile dintre frati, din cauza unor caramizi ! asa se intampla mereu cand sunt mai multi frati, ori parintii favorizeaza mai mult pe unul dintre copii , ori unuii dintre frati se aliaza impotriva unuia dintre ei .. dureros!
Singura varianta este procesul dacă nu se prezintă la notar.
La instanta se judeca în lipsa iar la notar nu se poate asa...
multumesc frumos...o zi frumoasa
ma scuzati, revin cu o intrebare mai simpla, am inteles eu bine, sau din 2016 creste impozitul de la 1 % al 3 % ?? multumesc frumos
daca faceti succesiunea prin instanta va recomand sa solicitati si cheltuielile pe care le-ati facut in casa.
Daca aveti bonuri sau chitante cu tot ce ati bagat in casa, la imbunatatirea iei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune si mostenire andreiutasg andreiutasg Buna ziua, Cazul pe puncte: - In casa parinteasca locuieste fratele cu familia, fara acte legale (accord comun cu parintii), [b]dar el detine in acte 1 ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa ambii parinti decedati V.Dinca V.Dinca Buna ziua, speta mea este urmatoarea: Doresc sa deschid o succesiune dupa parintii mei care sunt decedati de 35 de ani tatal si 16 ani mama. Mai am un ... (vezi toată discuția)
Vânzare casă moștenită kun.ovidiu kun.ovidiu Suntem doi frati.In urma decesului parintilor si efectuarii succesiunii ne-am hotarat sa vindem casa.Mentionez ca fratele a locuit si locuieste in casa ... (vezi toată discuția)