Suntem doi frati.In urma decesului parintilor si efectuarii succesiunii ne-am hotarat sa vindem casa.Mentionez ca fratele a locuit si locuieste in casa parinteasca.
Dupa mai multe incercari nu am reusit sa vindem casa deoarece fratele vrea un pret prea mare(ca sa-si cumpere un apartament cu 3 camere cu jumatatea lui).
Casa se poate vinde chear si in cativa ani si la un pret mai mic.
Intrebarea este daca fratele are dreptul sa ramana in casa pana la vanzare si sa impuna el pretul?
Mentionez ca in casa nu ar putea locui doua familii.
Va multumesc.
Are dreptul sa locuiasca acolo, fiind proprietar pe jumatate din imobil, insa nu poate stabili singur pretul vanzarii.
Ca sa scutiti timp si nervi, eu va sugerez sa luati legatura cu un avocat, sa solicitati instantei iesirea din indiviziune (partajul) si atribuirea in natura a bunului , unuia dintre dvs, iar celalalt frate sa primeasca o sulta.
Fratele in lotul caruia va fi atribuit bunul, va fi proprietar exclusiv asupra imobilului si mai departe va decide singur cum si in ce condtii sa il vanda.
Mostenire
DATSCH2010
1.daca detin 3/16 dintr-o proprietate, incat timp trebuie sa ma despagubeasca proprietarul celeilalte parti?1an, 1 luna, pina se vinde?
2.daca eu in ... (vezi toată discuția)
Mostenire
riciu
Buna,suntem 3 frati ,parintii nostrii au decedat si s-au facut actele de mostenire ,apoi ne-am hotarat sa vindem casa,s-a fixat un pret cu care am fost deacord ... (vezi toată discuția)