avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Suntem 4 frati (1 frate si 3 surori), toti majori,cu familii.In urma cu un an parintii au decedat.A ramas casa parintilor sa o impartim.Unul din frati ar vrea sa o cumpere dand fiecarui frate o suma de bani pe care o considera el ca fiind indeajuns.Sa intelegeti ca refuza o valorificare a casei de catre un expert si aceea suma sa o imparta la 3. Mostenirea nu a fost dezbatuta inca, deoarece eu refuza sa ii ofer partea mea. Prefer sa o vand unei persoane straine , pentru ca fratele care vrea sa cumpere nu imi ofera suma reala contra partii care m-i se cuvine.O alta sora nu are discernamant iar eu sunt curatorul ei.Iar a patra sora nu are pretentii,momentan, intru-cat parintii i-au oferit mai multe terenuri cand erau in viata.Intrebarea este: Voi reusi sa vand casa unei alte persoane decat fratelui meu? El isi doreste foarte mult aceasta casa, dar cu forta!
dezbateti in instanta, succesinea si acolo veti face partajul urmand sa primiti/dati sulta- suma de despagubire la valoarea reala a imobilului.
puteti vinde cui doriti dvs, dar mai intai dezbateti succesiunea.
buna ziua .
initial va trebui sa procedati la dezbaterea succesorala . daca veti cadea de acord in cele din urma , ulterior puteti face un partaj voluntar , tot la notar .
daca nu exista totusi intelegere intre succesori si fratele care doreste sa ramana in casa parinteasca nu va plateste sulta la valoarea reala a imobilului , va trebui sa solicitati in instanta partajul succesoral si iesirea din indiviziune .
in instanta se va dispune efectuarea expertizei tehnice imobiliare , prin urmare succesorol caruia i se va atribui imobilul va trebui sa-i despagubeasca pe ceilalti erezi , cu sulta stabilita de instanta de judecata .

Nu recomand instanta cu atata caldura, se pierd timp, nervi si bani inutil!
Nici dezbaterea la notar inaintea intelegerii partilor nu o vad de ajutor, poate fac si oamenii 2 in 1 si platesc mai putin, de ce nu?

Mai bine stati de vorba si vedeti daca nu va intelegeti, incercati sa vedeti la agentii cam cat face imobilul, sa vedeti care a acceptat mostenirea, sa il scoateti la vanzare si vedeti cam ce preturi se ofera real pe imobil...
Intotdeauna cel care trebuie sa cumpere crede ca e prea scump si cel ce vrea sa vanda ca e prea ieftin, asta nu e o minune, ci o realitate constanta!
Treceti peste astea si vedeti cum sa ajungeti la un compromis reciproc avantajos.
Expertul nu il vad ca pe o afacere va ia bani si va spune ce pret vreti. :D O sa va certati si dupa ca nu a fost obiectiv, ca a fost cumparat etc.

Incercati eventual o mediere cu un mediator sau avocati sau si si...

Oricum, cu cat asteptati, cu atat poate fi mai rau pentru posibilitatea incheierii unei intelegeri.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din urma dezbaterii mostenirii.... daniela0110 daniela0110 Buna ziua.In timpul casatoriei parintii mei au dobandit un apartament si o casa.Tatal meu a decedat.Am ramas mama,eu si sora mea(suntem majore).Dorim ... (vezi toată discuția)
Finalizare mostenire si dreptul de propritar cstefana cstefana Sotul meu impreuna cu inca 2 frati si o sora sunt mostenitori pe 4 terenuri plus 2constructii. Au cerut sa se faca cadastrul si intabularea pentru trei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am si eu urmatoarea situatie: parintii au decedat ... carmenfl carmenfl Buna ziua ! Am si eu urmatoarea situatie: parintii au decedat si urmeaza sa facem succesiunea. Aceasta a fost deschisa de fratele meu, eu nu am fost de fata ... (vezi toată discuția)