avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere mostenire

Suntem 4 frati (1 frate si 3 surori), toti majori,cu familii.In urma cu un an parintii au decedat.A ramas casa parintilor sa o impartim.Unul din frati ar vrea sa o cumpere dand fiecarui frate o suma de bani pe care o considera el ca fiind indeajuns.Sa intelegeti ca refuza o valorificare a casei de catre un expert si aceea suma sa o imparta la 3. Mostenirea nu a fost dezbatuta inca, deoarece eu refuza sa ii ofer partea mea. Prefer sa o vand unei persoane straine , pentru ca fratele care vrea sa cumpere nu imi ofera suma reala contra partii care m-i se cuvine.O alta sora nu are discernamant iar eu sunt curatorul ei.Iar a patra sora nu are pretentii,momentan, intru-cat parintii i-au oferit mai multe terenuri cand erau in viata.Intrebarea este: Voi reusi sa vand casa unei alte persoane decat fratelui meu? El isi doreste foarte mult aceasta casa, dar cu forta!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:50, 12 Aprilie 2010
dezbateti in instanta, succesinea si acolo veti face partajul urmand sa primiti/dati sulta- suma de despagubire la valoarea reala a imobilului.
puteti vinde cui doriti dvs, dar mai intai dezbateti succesiunea.
buna ziua .
initial va trebui sa procedati la dezbaterea succesorala . daca veti cadea de acord in cele din urma , ulterior puteti face un partaj voluntar , tot la notar .
daca nu exista totusi intelegere intre succesori si fratele care doreste sa ramana in casa parinteasca nu va plateste sulta la valoarea reala a imobilului , va trebui sa solicitati in instanta partajul succesoral si iesirea din indiviziune .
in instanta se va dispune efectuarea expertizei tehnice imobiliare , prin urmare succesorol caruia i se va atribui imobilul va trebui sa-i despagubeasca pe ceilalti erezi , cu sulta stabilita de instanta de judecata .

Nu recomand instanta cu atata caldura, se pierd timp, nervi si bani inutil!
Nici dezbaterea la notar inaintea intelegerii partilor nu o vad de ajutor, poate fac si oamenii 2 in 1 si platesc mai putin, de ce nu?

Mai bine stati de vorba si vedeti daca nu va intelegeti, incercati sa vedeti la agentii cam cat face imobilul, sa vedeti care a acceptat mostenirea, sa il scoateti la vanzare si vedeti cam ce preturi se ofera real pe imobil...
Intotdeauna cel care trebuie sa cumpere crede ca e prea scump si cel ce vrea sa vanda ca e prea ieftin, asta nu e o minune, ci o realitate constanta!
Treceti peste astea si vedeti cum sa ajungeti la un compromis reciproc avantajos.
Expertul nu il vad ca pe o afacere va ia bani si va spune ce pret vreti. :D O sa va certati si dupa ca nu a fost obiectiv, ca a fost cumparat etc.

Incercati eventual o mediere cu un mediator sau avocati sau si si...

Oricum, cu cat asteptati, cu atat poate fi mai rau pentru posibilitatea incheierii unei intelegeri.
Ultima modificare: Luni, 12 Aprilie 2010
Liliana Gradinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din urma dezbaterii mostenirii.... daniela0110 daniela0110 Buna ziua.In timpul casatoriei parintii mei au dobandit un apartament si o casa.Tatal meu a decedat.Am ramas mama,eu si sora mea(suntem majore).Dorim ... (vezi toată discuția)
Finalizare mostenire si dreptul de propritar cstefana cstefana Sotul meu impreuna cu inca 2 frati si o sora sunt mostenitori pe 4 terenuri plus 2constructii. Au cerut sa se faca cadastrul si intabularea pentru trei ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ! am si eu urmatoarea situatie: parintii au decedat ... carmenfl carmenfl Buna ziua ! Am si eu urmatoarea situatie: parintii au decedat si urmeaza sa facem succesiunea. Aceasta a fost deschisa de fratele meu, eu nu am fost de fata ... (vezi toată discuția)