avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Din urma dezbaterii mostenirii....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Din urma dezbaterii mostenirii....

Buna ziua.In timpul casatoriei parintii mei au dobandit un apartament si o casa.Tatal meu a decedat.Am ramas mama,eu si sora mea(suntem majore).Dorim dezbaterea mostenirii in urma carei NU vrem sa cedam partile noastre mamei.In acest moment devenim toate trei proprietari ale imobilelor?...Daca da,noi,fiicele,putem face ceva pentru ca mama sa nu poata locui impreuna cu concubinul in aceste imobile?Mentionez ca suntem de acord ca ea sa locuiasca,dar singura.In concluzie vreau sa stiu...in urma dezbaterii putem face fiecare ce vrem cu partea care ii revine din partaj?(partajul il decide un specialist avand in vedere ca nu cadem la o intelegere CARE si CE parte sa ia)..
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:34, 27 Octombrie 2011
Puteti sa dezbateti succesiunea si sa nu iesiti din indiviziune. Asta inseamna ca veti fi toate trei co-proprietare indivize si nu poate una sa ia o hotarare fara cealalta ( de ex. de a se muta impreuna cu concubinul).
Daca doriti sa iesiti din indiviziune(partaj), trebuie sa va atrag atentia ca mama, avand o cota majoritara ( jumatatea ei +1/4 din jumatatea tatalui), va putea solicita atribuirea imobilelor si plata sultelor catre dvs.
Daca nu va intelegeti amiabil, faceti partajul in instanta si in urma unei expertize, expertul va stabili 2-3 variante de imparteala, fie in natura ( daca se poate), fie prin despagubiri banesti ( sulte).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament maritaroxana maritaroxana Buna ziua!Mama a cumparat un apartament in anul 2000,cu banii obtinuti in urma vanzarii unei alte locuinte proprii.Aceasta l-a trecut pe contractul casei si ... (vezi toată discuția)
Mostenire denes2012 denes2012 Buna!Asi dorii si eu sa pun o intrebar: Locuiesc in casa parinteasca cu mama,tatal meu a murit acum 6ani.Din aceasta casa 1/2 parta este pe numele tatalui meu ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)