avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna!Asi dorii si eu sa pun o intrebar:
Locuiesc in casa parinteasca cu mama,tatal meu a murit acum 6ani.Din aceasta casa 1/2 parta este pe numele tatalui meu si cealalta parte este pe numele lui bunica.Acum vine bunica sa platesc partea lui dar nu am bani de ajuns.(Ea de 13ani nu locueste in acea casa sau mutat la fiul lui)
Care sunt posibilitatile???(daca sa poate pe ambele parti)
VA MULTUMESC ANTICIPAT.......
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 21:47, 30 Ianuarie 2012
Dezbateti succesiunea dupa Tata apoi trebuie facut partajul, sa iesiti din indiviziune. Sau sa va doneze bunica cota sa d 1/2 .
bunica deja ia dat in scris pentru altcineva partea ei,acum daca eu nu pot sa plates partea lui poate sa daie casa la licitatie?
Nimeni nu este obligat sa Ramana in indiviziune! Fie ii platiti sulta, fie va da dansa sulta si ramane cu imobilul sau vindeti imobilul si incasati fiecare din pret conform cotelor. Atentie din 1/2 partea tatalui 1/4 are mama dvs si 3/4 dvs. Deci bunica ar fi majoritara...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire ... alinacosmina alinacosmina Buna ziua, Doresc o parere juridica, daca se poate, cu privire la o mostenire. Este vorba de o casa cu suprafata de 14 ari, mostenirea este de la bunici ... (vezi toată discuția)
Mostenire de familie adrianosoby94 adrianosoby94 dupa moartea tatalui meu mama mea a ramas majoritara prin lege pe casa acum dupa taxa de succesiune sa impartit casa si mama me avrea sa ma despagubeasca. ... (vezi toată discuția)
Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)