avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... finalizare mostenire si dreptul de propritar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

finalizare mostenire si dreptul de propritar

Sotul meu impreuna cu inca 2 frati si o sora sunt mostenitori pe 4 terenuri plus 2constructii. Au cerut sa se faca cadastrul si intabularea pentru trei mostenitori, al 4-lea mostenitor cere despagubire doar de la un frate. Cadastrul se face pentru cele 2 constructii si doar 2 terenuri. In cateva zile cadastrul si intabularea vor fi gata. Am inteles ca trebuie sa facem la notar alte acte. Asa este? Notarul poate specifica cine si cui da sulta si care sunt pasii urmatori pana la inregistrarea sotului meu ca proprietar pe dosarul x. Celelalte terenuri care sunt trecute in certificatul de mostenitor la cine raman?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:01, 30 Octombrie 2009
daca vreti o iesire din indiviziune fie va intelegeti si o rezolvati la notar fie in instanta daca nu cadeti de acord asupra impartirii.
mostenitorii pot imparti bunurile dupa cum vor ei, dar pt asta trebuie sa semneze tranzactia.
buna ziua!
in primul rand trrebuie dezbatuta succesiunead epe urma respectivului defunct, iar in CM sa apara toti mostenitorii.
se intabuleaza si CM, iar ulterior mostenitorii pot face la notariat actul de partaj.
1. daca exista intelegere intre erezi :
la notar : dezbaterea succesorala +partaj voluntar .
2. daca exsita divergente intre erezi :
se investeste instanta cu actiunea de partaj succesoral+ iesire din indiviziune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune cls cls Buna ziua. Sunt unul dintre cei 3 frati mostenitori ai unui imobil. Pana in prezent, s-au facut cadastrul si intabularea imobilului, toti 3 participand si ... (vezi toată discuția)
Impartire terenuri prin succesiune chitaila chitaila Buna ziua, ma intereseaza cum se poate face impartirea unor terenuri mostenitorilor dupa succesiune, in functie de cotele-parti stabilite. Cum se pot imparti 5 ... (vezi toată discuția)
Unde se face partajul succesoral si iesirea din indiviziune? ellena ellena Daca mostenitorii s-au inteles asupra impartirii mostenirii, pot face toti pasii la notar? De exemplu pot face si dezbaterea mostenirii si partajul succesoral ... (vezi toată discuția)