Buna,suntem 3 frati ,parintii nostrii au decedat si s-au facut actele de mostenire ,apoi ne-am hotarat sa vindem casa,s-a fixat un pret cu care am fost deacord toti trei.Ulterior, dupa aproximativ un an am mai scazut din pret am gasit chiar si client dar unul dintre frati nu este deacord cu pretu apoi ba vinde -ba nu mai vinde.acolo nu locuieste nimeni si nu vrem s-o mai tinem .cum putem sa procedam ca sa reusim sa vindem cu sau fara acordul fratelui ,tinand cont ca ceilalti doi vor sa vanda.Va multumesc
Fara acordul tuturor coerezilor nu puteti instraina acest bun imobil.
Insa , instanta de judecata poate dispune , in vederea sistarii indiviziunii fie atribuirea bunului catre dumneavoastra si catre fratele dumneavoastra, fie vanzare cumparare prin licitatie publica.
O variantă ar mai fi să vindeţi, dacă şi cumpărătorul este de acord, cu înscris sub semnătură privată (chitanţă de mână). Ulterior, la partajul succesoral, sunt şanse mari să revină imobilul în lotul dvs şi să daţi sulta legală fratelui care s-a opus
o solutie ar fi sa solicitati in instanta iesirea din indiviziune .
de exemplu , fratele care nu este de acord cu instrainarea imobilului poate solicita atribuirea sa in natura, urmand sa va despagubeasca pe ceilalti coproprietari .
fiind detinut in coproprietate acest imobil nu poate fi instrainat in lipsa acordului unuia dintre coproprietari .
Executare silita
rocorobert
Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)