avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune si mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune si mostenire

Buna ziua,

Cazul pe puncte: - In casa parinteasca locuieste fratele cu familia, fara acte legale (accord comun cu parintii), dar el detine in acte 1 apartament propriu.
- sora doreste eliberarea casei parintesti sau despagubiri; sora detine si locuieste intr-un apartament
NU s-a facut succesiunea dupa parinti pentru nicio proprietate a acestora

Intrebari: Poate sora, dupa succesiune, sa solicite evacuarea sau despagubire? Avand in vedere ca fratele detine o proprietate nelocuita.
Care sunt procedurile cele mai simple pentru solutionare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:49, 23 Iunie 2012
Cel mai simplu si elegant mod de a iesi din indiviziune avand in vedere si relatia stransa de rudenie ar fi acela ca fratii sa mearga impreuna la notariat si sa faca succesiunea dupa ambii parinti, apoi un act de partaj voluntar prin care sa hotarasca cui revine casa parinteasca, celalat mostenitor avand dreptul la sulta reprezentand contravaloarea partii sale de mostenire, ori sa vanda impreuna acest imobil, daca ambii mai au in proprietate altele.

In caz de neintelegere intre frati vor trebui sa appeleze la instanta de judecata pentru partaj, dar va fi un proces lung si destul de costisitor.

Nu stiu in ce masura se va dispune evacuarea fratelui avand in vedere ca acea casa parinteasca este locuinta lui stabila de mai multi ani impreuna cu familia sa. Cel mai probabil sora va primi o suma de bani echivalenta cotei sale parti din imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Cedare cote parti imobil roxana2008 roxana2008 Una din surori are certificat de mostenitor dupa mama pentru jumate din casa parinteasca . Acum a decedat si tata .Am facut succesiunea dar nu si partajul ... (vezi toată discuția)
Mama, eu și sora mai mare. Tatăl meu a murit în urma cu 25 ani dar nu am făcut taxa de succesiune.In casa părintească a rămas mama. După ceva timp mama a găsit o persoana și a ... (vezi toată discuția)