avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comisie de ancheta constituita ilegal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comisie de ancheta constituita ilegal

In luna aprilie 2014 am fost anchetata pe nedrept (pentru ca foloseam cuvinte din limba engleza la ora si nu am voie sa fac asa ceva, spune profesoara de engleza, colega mea, si pentru ca elevii din clasa la care eram diriginta au inregistrat-o pe profesoara lor de specialitati in momentul in care nu-si facea datoria in timpul unei ore care trebuia sa fie de curs si nu era)de o comisie constituita pe data de 7 aprilie 2014, pe baza propunerilor facute in sedinta de Consiliu profesoral(se poate verifica in Registrul de procese verbale ale sedintelor Consiliului profesoral din liceul unde lucrez ca profesor). Aceasta comisie de ancheta trebuia numita( si nu votata cum s-a intamplat , in Consiliul profesoral) in Consiliul de administratie al liceului , dupa cum se specifica in adresa primita ulterior, pe data de 9 aprilie 2014(atunci comisia deja "lucra") de la Inspectoratul scolar judetean. Comisiei de ancheta i s-a" dictat" din umbra de catre fosta directoare(pe care eu am acuzat-o ca si-a insusit niste bani din bursele elevilor iar acum este cercetata intr-un dosar penal) ce sa faca, adica sa ma sanctioneze ca sa ma "linistesc". Am fost sanctionata dar nu m-am linistit pt ca e prea multa nedreptate aici in scoala aceasta in care lucrez.
Vreau sa stiu daca eu pot contesta sanctiunea ce mi s-a acordat la acea data(07.05.2014)pe nedrept de o comisie de ancheta ilegal constituita (aleasa la propunerile profesorilor din Consiliul profesoral, chiar si eu am propus pe cineva si mi s-a acceptat propunerea si nu numita de catre Consiliul de administratie cum este de fapt legal). Inca o data precizez ca aceasta comisie de ancheta a fost votata pe 07.04.2014 iar la 2 zile dupa, pe 09.04.2014, a venit o adresa de la Inspectoratul scolar judetean prin care Consiliului de administratie al liceului unde eu lucrez i se distribuia sarcina sa numeasca respectiva comisie de ancheta. Concluzionand: EU AM FOST SANCTIONATA DE O COMISIE ILEGAL CONSTITUITA SI PE DEASUPRA SI INAINTE DE A SE DA DISPOZITIE DE LA INSPECTORATUL SCOLAR PENTRU ACEASTA. A trecut aproape un an de cand am fost sanctionata( 07.05.2014). Abia acum am realizat ilegalitatea. Mai pot face ceva?
Va multumesc pentru atentie.
Cel mai recent răspuns: mariacapraru , utilizator 13:20, 3 Mai 2015
Există LEGEA educației naționale , care era în vigoare în 2014 și care , în art. 280alin 8 stabilește că termenul de contestare a deciziei de sancționare este de 15 zile de la comunicare iar dreptul de a se adresa instanței este garantat. Prin urmare dreptul de a vă adresa instanței trebuie să urmeze procedura prealabilă, acest lucru nu este opțional ci obligatoriu. D-voastră nu ați formulat o plângere împotriva sancțiunii în termen de 15 zile și astfel ați pierdut dreptul de a vă adresa instanței., o acțiune în acest sens ar fi de la început declarată ca inadmisibilă, excepția lipsei procedurii prealabile fiind o excepție absolută.
Un sfat- dacă, considerați că la locul respectiv de muncă este prea multă nedreptate, căutați un alt loc unde credeți că v-ați simți mai bine. Un alt sfat-fiți mai tolerantă și căutați să vedeți partea plină a paharului, să vedeți partea frumoasă a lucrurilor, d-voastră care trebuie să-i învățați pe copii acest lucru. Ascultați un om în vârstă!!!!!!!!!!!!
Daca in istoria omenirii cei care luptau pentru o cauza nobila a semenilor ar fi "schimbat locul de munca" atunci progresul nu s-ar mai fi "savarsit".
Ia ganditi-va ce drepturi ar mai fi putut sa aiba negrii in America daca Martin Luther King doar ar fi rostit "I have a dream!" si apoi ar fi plecat!
Va multumesc pentru raspuns dar trebuie sa va spun ca este irelevant pentru situatia de fapt existenta intr-o scoala a mileniului trei in care exista profesori ce actioneaza pe "principii sclavagiste".
Nu cred că ar trebui să mergem chiar atât de departe cu exemplele. Este f. frumos că luptați pt. drepturile d-voastră date de lege. dar să nu uităm că d-voastră sunteți cea care nu a respectat legea, invocând propria d-voastră culpă. Acest lucru, în sensul în care nu ați respectat obligația de a parcurge procedura prealabilă înainte de a vă adresa instanței -nemo propriam turpitudinem allegans- mai pe românește nimeni nu-i este îngăduit de a se prevala de propria greșeală în apărarea unui drept. Dacă ași fi formulat în timp util plângerea puteați să vă adresați instanței-și poate ați fi câștigat(deși și d-voastră ați votat pt. comisia respectivă, deci ați fost de acord)
NU ati inteles. Comisia era ilegal constituita.Era votata in Consiliul profesoral si nu numita de catre Consiliul de Administratie. Asa e procedura. Comisiile de ancheta trebuie numite de CA si nu alese de Consiliul profesoral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traiasca invamantul romanesc andre10191 andre10191 Lucrez in invatamant si am urmatoarea problema: Acum 2 saptamani am formulat o sesizare catre directoarea scolii in care functionez ( in aceeasi zi am fost ... (vezi toată discuția)
Profesor sancționat disciplinar. mă puteți ajuta să stabilesc legalitatea deciziei consiliului de administrație? ana_maria_ ana_maria_ Sunt profesor la o scoala si am primit in consiliul de administratie o decizie prin care sunt sanctionata disciplinar si care imi afecteaza intr un mod negativ ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un temei legal pentru contestarea unui examen de corigenta, sustinut la liceul cu care am avut un litigiu mariam2018 mariam2018 Sunt mama unui elev ce a avut un litigiu cu liceul, la care a fost elev in cls 11, in anul scolar 2016-2017. Am nevoie urgent de un raspuns, sfat in problema ... (vezi toată discuția)