avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta ca n-a raspuns inca Baroul ca sa-mi angajez avocat?

Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta, ca n-a raspuns inca baroul ca sa-mi angajez avocat si ca am solicitat amanarea pana cand raspunde baroul?

Sau trebuie sa ma duc la politie din nou sa redepun cererea de amanare in persoana?

Cat pot sa solicit amanarea audierii? Organul de urmarire penala poate refuza sa ma mai audieze daca aman, desi legal, audierea?

Precizez ca la fosta citatie de acum doua saptamani am cerut amanarea audierii ca sa-mi gasesc avocat, si politistul ma citeaza abuziv si de 1 mai, inainte sa-mi raspunda baroul, desi le-am comunicat prin posta si lor cererea ce-am facut-o la barou. Le transmisesem sa aiba rabdare macar 30 de zile ca e un termen rezonabil. Faptul ca ma preseaza imi zice ca nu vor ca eu sa-mi exercit drepturile legale, ori acestia nu-mi dau voie sa vad dosarul...
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 22:40, 5 Mai 2015
Mergeti la politie, sunteti pasibil de o amenda, apoi de un mandat de aducere.
Aveti mai jos tabloul avocatilor din toata tara, daca doriti sa angajati, aveti posibilitatea sa alegeti pe cine doriti, incercati sa intrebati si prin cunostinte poate primiti vreo recomandare.
[ link extern ]
sunt reclamant in dosarul penal am uitat sa precizez. Intrebarea e daca pot depune cererea de amanare prin posta ca n-am timp sa ma duc la politie in fiecare zi. Tehnic daca am depus o cerere de amanare data trecuta, ar fi acelasi lucru, dar intreb cum procedeaza altii... pe citatie scrie ca am dreptul la avocat, la consultarea dosarului, si amenda se da pentru lipsa nejustificata. Tot tehnic vorbind, audierea reclamantului nu este obligatorie din cate stiu, si problema mea pentru care vreau sa angajez avocat, e ca nu vor sa-mi dea acces la dosare. Am facut mai multe cereri si mi-au spus ca-mi trimit ei raspunsul la cereri... si tot astept de o luna si... mi-a mai zis un avocat care n-avea timp si pentru mine, ca daca se apuca sa faca figuri din astea sa-mi angajez neaparat avocat

multumesc pentru lista
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Mai 2015
eusaisapte, utilizator
Mergeti la barou sa lamuriti situatia pana la audiere.
Probabil ca nu o sa primiti avocat.
Mai simplu ar fi sa va angajati daca vreti neaparat avocat.
Posibil, dar Baroul Vrancea este obligat sa raspunda pozitiv sau negativ la cerere. Mai precis biroul Serviciului de asistenta judiciara
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2015
eusaisapte, utilizator

Alte discuții în legătură

Posibila reclamatie organ de cercetare penala pentru citare neintemeiata si repetata, deci abuziva eusaisapte eusaisapte am fost citat repetat la intervale scurte de timp de organul de cercetare penala, dupa ce la prima audiere am facut o cerere de amanare motivata de cererea ... (vezi toată discuția)
Ca reclamant pot cere la audiere amanarea audierii pentru a mi se da un avocat din oficiu? eusaisapte eusaisapte Motivez aceasta in temeiul art. 93 CPP si in fapt pentru ca nu mi s-a acordat dreptul la invatamant obligatoriu in materia dreptului si prin urmare nu am o ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei romane! chris75 chris75 Caz/speta: Avocatul X are o relatie intima cu ofiterul Y. Ofiterul Y, la solicitarea av. X cheama la audieri o persoana Z, doar de amorul artei si pentru ... (vezi toată discuția)