avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta ca n-a raspuns inca Baroul ca sa-mi angajez avocat?

Pot sa raspund la o citatie de la politie prin posta, ca n-a raspuns inca baroul ca sa-mi angajez avocat si ca am solicitat amanarea pana cand raspunde baroul?

Sau trebuie sa ma duc la politie din nou sa redepun cererea de amanare in persoana?

Cat pot sa solicit amanarea audierii? Organul de urmarire penala poate refuza sa ma mai audieze daca aman, desi legal, audierea?

Precizez ca la fosta citatie de acum doua saptamani am cerut amanarea audierii ca sa-mi gasesc avocat, si politistul ma citeaza abuziv si de 1 mai, inainte sa-mi raspunda baroul, desi le-am comunicat prin posta si lor cererea ce-am facut-o la barou. Le transmisesem sa aiba rabdare macar 30 de zile ca e un termen rezonabil. Faptul ca ma preseaza imi zice ca nu vor ca eu sa-mi exercit drepturile legale, ori acestia nu-mi dau voie sa vad dosarul...
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 22:40, 5 Mai 2015
eusaisapte a scris:

Posibil, dar Baroul Vrancea este obligat sa raspunda pozitiv sau negativ la cerere

De unde decurge obligatia Baroului sa va raspunda? eu zic ca poate foarte bine sa nu va raspunda.
Daca doriti sa va angajati avocat, trebuie sa va gasiti singur, nu va recomanda Baroul ce avocat sa angajati.
Nu, baroul are obligatia de a raspunde.
Daca vreti sa urgentati depuneti o cerere motivata cu privire la urgenta.
Explicati ca intrati in litigiu cu organul de urmarire penala intrucat nu va raspund la cerere.
Eu zic ca va vor raspunde rapid.

Era sa zic sa angajati un avocat care sa se ocupe de urgentare...:slap:
Multumesc. Am primit raspuns azi ca de abia au inregistrat cererea, dupa ce am fost in audienta la d-l decan, care e de alta parere fata de d-l decan al Baroului Bucuresti care mi-a admis deja aceeasi cerere in drept (am folosit modelul SAJ BB), ca sa nu intru in detalii, dar mi se pare o idee foarte buna ce m-ati sfatuit, pentru ca este adevarat :)
Ultima modificare: Marți, 5 Mai 2015
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila reclamatie organ de cercetare penala pentru citare neintemeiata si repetata, deci abuziva eusaisapte eusaisapte am fost citat repetat la intervale scurte de timp de organul de cercetare penala, dupa ce la prima audiere am facut o cerere de amanare motivata de cererea ... (vezi toată discuția)
Ca reclamant pot cere la audiere amanarea audierii pentru a mi se da un avocat din oficiu? eusaisapte eusaisapte Motivez aceasta in temeiul art. 93 CPP si in fapt pentru ca nu mi s-a acordat dreptul la invatamant obligatoriu in materia dreptului si prin urmare nu am o ... (vezi toată discuția)
Abuz al politiei romane! chris75 chris75 Caz/speta: Avocatul X are o relatie intima cu ofiterul Y. Ofiterul Y, la solicitarea av. X cheama la audieri o persoana Z, doar de amorul artei si pentru ... (vezi toată discuția)