avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare judiciara,contestatie sau lichidare?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare judiciara,contestatie sau lichidare?

Buna ziua!
Mergand la Reg.com. pentru a depune bilantul pe 2008 am aflat ca firma se afla in dizolvare judiciara pentru nedepunerea bilantului pe 2006,cu toate ca bilantul pe 2007 este depus.Am vandut sediul social si de aceea nu am primit comunicarile.De asemenea am aflat ca s-a facut cerere de numire a unui lichidator,fiind niste datorii la finante, care s-au achitat.Termenul in care puteam face recurs a expirat,dar totusi am facut o actiune in instanta pentru anularea dizolvarii(invocand motive reale de sanatate ce pot fi dovedite cu acte cat si faptul ca nu am luat la cunostinta).Cineva mi-a spus ca ar trebui sa numesc eu un lichidator si sa nu astept sa se numeasca unul din oficiu.Trebuie sa i-au urgent o hotarare si nu stiu ce sa fac.Pot numi un lichidator,chiar daca am facut contestatie in tribunal?Pe firma sunt bunuri(apartament,masina,stoc de marfa etc).Datoriile nu sunt mari,pot fi achitate.Ce se intampla cu patrimoniul in cazul lichidarii?Va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Cel mai recent răspuns: gheorghiubb , utilizator 09:19, 28 Septembrie 2010
Mergeti la finante si achitati toate datoriile,pentru ca o sa platiti impozitul forfetar si vedeti tot la finante ce se intampla cu bunurile.
aveati obligatia legala de a face mentiune la ORC cu privire la schimbarea sediului.
Nu puteti invoca propria turpitudine. Actiunea in anulare o sa fie respinsa .
Nu puteti solicita numirea altui lichidator, daca deja a fost desemnat unul de ORC.
Va sfatuiesc sa il contactati pe lichidatorul desemnat si sa ii explicati situatia de fapt si impreuna sa gasiti solutia pentru achitarea tuturor debitelor pe care le aveti si ulterior bunurile care au fost pe firma vaor trece in patrimoniul asociatilor sau asociatului unic.
Daca dupa vanzarea sediului social ati depus o cerere de mentiuni la RegCom privind noul sediu, aveti sanse sa contestati hotararea de dizolvare. Puteti incerca o contestatie in anulare impotriva hotararii de dizolvare, in temeiul art. 317 pct. 1 C.proc.civ.
pentru schimbarea lihidatorului aveti nevoie de motive intemeiate. daca finantele au deschis procedura insolventei, bunurile se vor scoate la vanzare pentru achitarea debitelor
Din pacate primii trei care v-au raspuns cred ca nici nu au citit cu atentie intrebarea ...
Dupa parerea mea nu mai aveti nici o seansa cu actiune in anulare - pierdere de timp
Puteti sa va numiti dvs un lichidator ceea ce consider ca este mai bine ( nu trebuie sa aveti nici un motiv intemeiat conform art 237 alin. (7) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale)
Bunurile ramase dupa achitarea tuturor creditorilor trec in posesia asociatilor prin raportul lichidatorului

Alte discuții în legătură

Radiere firma help! bialuca1978 bialuca1978 Am o mare rugaminte daca ma puteti ajuta Problema mea este in felul urmator: am o firma a carei activitate este suspendata incepand cu ianuarie 2008. Am depus ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma - consecinta miruna_smoleanu miruna_smoleanu O cunostinta este unic administrator la o firma. Pe acea firma este cumparata o masina pe care o utilizeaza altcineva. Cunostinta mea doreste sa inchida firma. ... (vezi toată discuția)
Bilant finante valery valery Am avut o firma si ptr ca nu am depus bilantul la ORC si finante mi-au dizolvat-o in instanta. Acum imi vine de la finante ca trebuie sa depun bilantul in ... (vezi toată discuția)