avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inchidere firma - consecinta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inchidere firma - consecinta

O cunostinta este unic administrator la o firma. Pe acea firma este cumparata o masina pe care o utilizeaza altcineva. Cunostinta mea doreste sa inchida firma. Ce se intampla cu masina? mentionez ca persoana care utilizeaza masina o utilizeaza in mod abuziv. Poate cunostinta mea sa vanda masina in momentul in care inchide firma? Firma figureaza la RC ca functionala insa fara bilantul anual depus pe 2007 sau 2008. De asemenea sediul firmei este expirat.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: sca baloisibaloi , Avocat 13:28, 22 Iunie 2010
Asociatul unic trebuie să se adreseze ORC cu o cerere pentru dizolvare şi lichidare firmă ocazie cu care trebuie să ceară şi numirea unui lichidator judiciar. Conform legii, dacă firma nu are datorii operează transmisiunea univeraslităţii de bunuri, cu alte cuvinte maşina se transmite asopciatului unic dacă figurează în actele contabile.După obţinerea hotărârii judecătoreşti de radiere şi lichidare se pot face operaţiunile la Poliţia rutieră.Vă învaţă lichidatorul judiciar ce trebuie să faceţi.
Va multumesc pentru raspuns.
Daca SC nu a depus bilant pt. anii 2007, 2008 si are sediul expirat, este posaibil ca ONRC sa solicite dizolvarea din oficiu prin aplicarea dispozitiilor art. 237 alin. (8) - (9) din Legea nr. 31 / 1990.
In cazul metionat de dumneavoastra, ce se intampla cu masina? Va multumesc
]n cazul sc cu asociat unic opereaza transmisiunea universala a patrimoniului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este sanctiunea pentru sediu expirat Albert Kurtyan Albert Kurtyan Care este sanctiunea pentru ca mi-a expirat contractul de inchiriere la un sediu de societate si nu l-am prelungit?:O (vezi toată discuția)
Dizolvare judiciara,contestatie sau lichidare? daniela.h daniela.h Buna ziua! Mergand la Reg.com. pentru a depune bilantul pe 2008 am aflat ca firma se afla in dizolvare judiciara pentru nedepunerea bilantului pe 2006,cu ... (vezi toată discuția)
Dizolvare firma pentru nedepunerea bilantului 3 ani la registrul comertului. help! ContSters139294 ContSters139294 Buna ziua, In dec. 2005 am infiintat un srl cu asociat unic pe care am \"abandonat-o\" in voia sortii luna urmatoare. Firma nu a vandut nimic si nu are ... (vezi toată discuția)