avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Student dator la ANAF pentru sanatate in 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Student dator la ANAF pentru sanatate in 2012

Buna ziua! Am primit de la ANAF o instiintare ca sunt datoare 468 de lei pentru neplata contributiei de asigurari sociale de sanatate din anul 2012. mentionez ca din 2010 pana in 2014 am fost studenta si nu am realizat alte venituri! tocmai am citit intr un ziar ca a fost o neintelegere,si ca 28.500 de oameni din judetul Prahova au primit acest plic cu suma de 468 lei de restituit! ce pot face in acest caz?? mi se pare aberant sa mergem toti acesti oameni sa facem o contestatie cand e foarte clar ca ANAF ul a gresit! multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: robert1958 , utilizator 08:39, 7 Mai 2015
Este aberant, insa contestatia este singura solutie legala, deocamdata cei care au gresit nu raspund pentru fapta lor si de aceea se intampla ce se intampla. Aveti grija, daca ajungeti mare, primul lucru care trebuie schimbat este ca fiecare sa raspunda pentru fapta cauzatoare de prejudicii, indiferent de locul de munca in care se afla.
Adevarat contestatia este singura cale de atac. Aveti termen 30 de zile de la data primirii inscrisa pe plic.
Am sa-ti sugerez o strategie pentru a putea concepe o contestatie beton:
Daca ANAF a emis o decizie pentru 2012 ,aceasta a fost emisa doar pentru persoanele care se incadreaza la art.296^27 Cod Fiscal .(vezi veniturile)
In aceasta decizie trebuie sa existe mentionat si natura venitului care a generat cass raportat la nivelul salariului minim brut.
Daca nu este mentionat facem o cerere pentru adeverinta veenituri 2012 care se elibereaza in termen de 15 zile de catre ANAF.
Daca nu exista venituri contestatia va avea un temei.
Daca avem venituri si ne incadram la art 2013 al, 1 lit. a din legea sanatatii (student cu varsta pana in 26 ani) temeiul va fi diferit.
De modul in care va fi facuta contestatia depinde daca mai ajungem in instanta sau nu.
Probabil ca se mizeaza pe faptul ca nimeni nu va angaja un avocat care va costa cu mult mai mult decat suma din decizie.
Am primit si eu ieri aceeasi instiintare. Venitul din 2012 a fost de 84 lei dobanda la cec. Si eu eram student si ma incadrez la art 213/1/a. Am chiar si o adeverinta de la casa de sanatate luata in 2013 inainte sa ma angajez in care scrie clar ca sunt asigurat. Din pacate nu am gasit inca nici un caz de contestatie castigata (am vazut ca au mai fost trimise astfel de decizii in ianuarie) sau macar un model.


Contestatie impotriva deciziei de impunere


DOMNULE DIRECTOR,

Subsemnatul(a) .............., domiciliat(a) in ..................formulez prezenta CONTESTATIE IMPOTRIVA DECIZIEI DE IMPUNERE

nr..... si a bazei de impunere stabilita de..........., cu sediul in............, str.......... nr......judet/sector.............., solicitandu-va ca prin decizia de solutionare a prezentei contestatii sa admiteti in totalitate contestatia formulata de subsemnat si pe cale de consecinta, sa desfiintati in intregime actele administrative fiscale atacate, obligand organul emitent............, sa emita o noua decizie de impunere cu o noua baza de impozitare corespunzatoare.

MOTIVELE PREZENTEI CONTESTATII

In fapt, la data de.................organul fiscal, respectiv...............mi-a comunicat actul administrativ fiscal nr. ........din data de.........., prin care parata a dispus..........., act administrativ fiscal ce dispune in mod netemeinic si nelegal ca subsemnatul sa fiu obligat sa..............

De aceea, avand in vedere cele de mai sus, solicit pe aceasta cale sa desfiintati in intregime actele administrative fiscale atacate, respectiv baza de impunere si decizia de impunere nr....../......, obligand organul emitent........, sa emita o noua decizie de impunere cu o noua baza de impozitare corespunzatoare.

In drept, imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 43, art. 84-art. 88, art. 175-art. 188 din Codul de procedura fiscala republicat, cu modificarile si completarile ulterioare.

In dovedirea contestatiei, inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri.

Data depunerii...........

Semnatura............

DOMNULUI DIRECTOR AL ...................


Contestatie impotriva deciziei de impunere
Multumesc pentru model, intre timp am aflat de oug nr.4/2015 de la sfarsitul lunii ianuarie(decizia de impunere fiind emisa in 12/2014) care adauga urmatorul articol in codul civil:
[ link extern ]
La art. 296^20 (1) a, eu zic ca ma incadrez ca exceptie, nu vad unde ar intra dobanda ca venit.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2015
cristian47, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie impunere anaf pentru plata cass adita100a adita100a daca ma puteti ajuta cu un model de contestatie impotriva deciziei anaf ptr plata cass (vezi toată discuția)
Contributie la asigurarile sociale de sanatate adrian7x7 adrian7x7 Salut , am primit o hartie de la anaf pe anul 2012 \\\\"decizie de impunere anuala\\\\" in urma careia s-a stabilit ca am de plata 468 de lei , nu inteleg de ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere anuala anaf vasi_patrusel vasi_patrusel De cateva zile, mama mea a primit prin posta, de la ANAF \\"Decizia de impunere anuala pentru plata CASS\\", conform careia trebuie sa plateasca 468 ... (vezi toată discuția)