avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Intrebare Diploma falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Intrebare Diploma falsa

Intentionez sa achizitionez o diploma de pe internet pt a o folosi in strainatate.
In cazul in care cel care imi vinde diploma este agent sub acoperire,la ce incadrare penala pot fi bagat si care este pedeapsa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 18:39, 2 Iunie 2015
Buna ziua!

Puteti fi acuzat de uz de fals, doar daca o veti folosi. Simpla detinere a unei diplome false nu este infractiune.

Cu stima.
Va multumesc respectuos!Ma gandeam ca cumpararea ei poate consta o infractiune...
Nicidecum. Numai la droguri e asa. :)
Agentul sub acoperire nu va poate vinde o diploma falsa.
Nu are dreptul de a face astfel de oferte publice in scopul de a provoca comiterea unei infractiuni.
Agentii provocatori sunt interzisi de lege si CEDO.
Riscati sa ajungeti la puscarie prin strainatate, parerea mea.

Alte discuții în legătură

Uz de fals sca baloisibaloi sca baloisibaloi Rog colegii cu experienta in penal sa comenteze urmatoarea speta: Un individ cumpara o diploma de liceu de la un falsificator de astfel de înscrisuri fără ... (vezi toată discuția)
Puscarie sau amenda penala pentru modificare cifra in contract Lupse Raluca Lupse Raluca Buna seara. Ce pedeapsa poate primi sotul meu pt ca a modificat o cifea intr-un contract . In loc de 400 m2 a scris 4400 m2..dar nu a folosit acel contract ... (vezi toată discuția)
Infractiune continuata cuziamusia cuziamusia se comite o infractiune care produce efecte juridice si prejudicii intr-o cauza, fara a fi denuntata si nici sanctionata in termenul de prescriptie de 5 ani. ... (vezi toată discuția)